avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere "SOC"
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere "SOC"

lucrez de 2 ani la o statie petrom in functia de casier,aceasta statie e luata in administratie de un dealer,care astazi ma concediat,invocand motivul ca filiala bucuresti a cerut demisia mea,pt unele note explicative trimise de mine la bucuresti.acum sincer eu nu stiu ce sa fac.mi a spus ca imi da un preaviz si nu sunt obligata sa vin la munca.ma contacteaza imi momentul in care trebuie sa semnez actele.DECI EU CE SEMNEZ?multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:48, 1 Septembrie 2009
O persoana primeste concediu medical pentru ca este bolnav. In perioada preavizului aveti dreptul la atat concediu medical cat este necesar sa va insanatositi. Daca e cazul (Doamne fereste!) va puteti si pensiona pe caz de boala in timpul preavizului.
offtopic :

Iulian, =D>, un raspuns complet si la obiect :D :ok:
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 August 2009
Gratiela Ratiu, Consultant resurse umane
Gratiela,

Dupa ce s-a suparat domnul Ilie Stanica pe mine acum vii si tu cu criticile!?

Am facut acea remarca pentru ca sunt destule persoane care in momentul pierderii locului de munca si-au "aranjat" pensionarea pe caz de boala.
Iulian Manea:
1. Colega noastra, @grace_r, este experimentata in IRU si a vorbit/scris foarte serios. Stie si ea, ca noi toti, cum se obtin unele certificate medicale.
2. Ceea ce ati scris dvs. este, intr-adevar, la obiect si de actualitate.
3. Ati vazut, in aceste zile, la TV, cati pensionati medicali sunt in tara cu diagnostice care nu cereau aceasta pensionare! Sunt sate in care 50% din populatie sunt pensionati medical. Pensionarii respectivi vorbeau, fara perdea, despre banii pe care ii dau pentru pensionare si anual pentru prelungirea pensiei. Si li se parea normal acest lucru!
:offtopic:
Iulian Manea a scris:

Gratiela,

Dupa ce s-a suparat domnul Ilie Stanica pe mine acum vii si tu cu criticile!?

Am facut acea remarca pentru ca sunt destule persoane care in momentul pierderii locului de munca si-au "aranjat" pensionarea pe caz de boala.

:"> nu a fost o critica la adresa ta :sorry: dimpotriva, a fost o apreciere a unei subtiliati de apreciat in transmiterea mesajului :)
daca s-a citit printre randuri si critica, ea are cu totul alta tinta ;)

Valeriu, multumesc pentru aprecieri! :)
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 August 2009
Gratiela Ratiu, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Desfiintarea postului,concedierea lory98 lory98 Sunt chemata la servici pentru a-mi semna demisia din partea angajatorului pe motiv ca se desfiinteaza postul.Momentan sunt in concediu de odihna trimisa ... (vezi toată discuția)
Refuz concediu de odihna dnella dnella Buna ziua. Sunt in concediu medical din data de 1.04.2009., pe data de 8 05.2009 am fost sa depun la birou ultimul concediu medical si am cerut in scris ... (vezi toată discuția)
Despre demisie MGabriel MGabriel In cazul in care angajatul isi depune demisia iar angajatorul refuza sau tergiverseaza,sub diverse pretexte,inregistrarea acesteia,ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)