avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sunt eligibila pentru indemnizatie CCC daca mi-am dat ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt eligibila pentru indemnizatie CCC daca mi-am dat demisia inainte de a naste?

Buna ziua,

daca am lucrat cu CIM in mod constant in ultimii ani, dar imi dau demisia cu doua luni inainte de a naste, mai sunt eligibila pentru indemnizatie de crestere a copilului?

Se iau in calcul ultimele 12 luni cu venituri din urma, sau pierd dreptul la indemnizatie cu totul?
Multumesc!
Multumesc pentru raspuns. Ma voi interesa acolo sa vad daca imi sunt suficiente si documentele pe care le detin pt perioada lucrata in Spania.(Compania pentru care am lucrat a refuzat pana acum sa imi stampileze documentele). In caz contrar, revin cu intrebarea: Mi se calculeaza media ultimelor 12 luni in care am fost angajata in tara, respectiv Decembrie 2017-Noiembrie 2018, sau media ultimelor 12 luni inaintea nasterii, respectiv Noiembrie 2018-Octombrie 2019(si astfel pot avea dreptul doar la indemnizatia minima, neavand lucrata decat prima luna din toata aceasta perioada).
Intr-adevar, in caz contrar, vi se calculeaza media veniturilor nete realizate in cele 12 luni eligibile pentru CCC in care ati fost angajata in tara.
Ultima modificare: Vineri, 3 Mai 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie Irinaely6 Irinaely6 Buna seara ! Intrebarea mea este urmatoarea pana pe data de 1 martie 2017 am beneficiat de indemnizatie crestere copil apoi lunile urmatoare nu am lucrat nici ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Lps ped Lps ped Buna ziua! Va prezint situatia urmatoare: Am lucrat, dupa cum urmeaza: 15 sept. 2015-15 iun. 2016 15 sept. 2016 -16 iun. 2017 Acum voi avea contract tot ... (vezi toată discuția)
Intrebare concediu postnatal Ana Niculescu Ana Niculescu Buna ziua, am lucrat 3 ani pana in luna mai a acestui an (2017) la o gradinita. Contractul s-a incheiat in 4 mai. In iunie a aparut sarcina. In 28 august voi ... (vezi toată discuția)