avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sunt eligibila pentru indemnizatie CCC daca mi-am dat ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt eligibila pentru indemnizatie CCC daca mi-am dat demisia inainte de a naste?

Buna ziua,

daca am lucrat cu CIM in mod constant in ultimii ani, dar imi dau demisia cu doua luni inainte de a naste, mai sunt eligibila pentru indemnizatie de crestere a copilului?

Se iau in calcul ultimele 12 luni cu venituri din urma, sau pierd dreptul la indemnizatie cu totul?
Multumesc!
Data nasterii ar fi in iulie 27, si eu am fost angajata din aprilie 2016 pana astazi 20 martie 2018 la o societate, si din 8 decembrie 2017 am mai facut un contract de 4 ore pe care tot astazi l-am incheiat. Pe ultimele 3 luni, am avut 3000 net, iar pana in decembrie 2017 net 1050( minim economie). Multumesc mult

Cornel Vasile a scris:

Care este data prezumata a nasterii si detaliati statutul dvs in ultimii doi ani anteriori acestei date?

Buna ziua! Daca inainte cu o luna de a naste imi expira contractul de munca, mai pot beneficia de indemnizatie crestere copil? In cazul acesta cine va asigura plata indemnizatiei? Mentionez ca am vechime in munca de 5 ani, fara intrerupere.
Ultima modificare: Joi, 26 Iulie 2018
Marya J., utilizator
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de existenta unui raport de munca activ/suspendat.
Prin urmare, in speta, incetarea c.i.m. nu va influenteaza dreptul la indemnizatia CCC.
Bună seara! Ma interesează și pe mine daca voi beneficia de indemnizație în cazul în care eu am 4 luni de când sunt angajata la aceasta firma și urmează sa nasc la jumătatea lunii mai 2019, iar un an voi face la începutul lunii mai 2019, și dacă se pun ca și continuitate lunile de la fostul job fiind vorba doar de 7 zile întrerupte între joburi! Mulțumesc!
Perioada eligibila pentru CCC : iunie 2017 -mai 2019

Pentru a beneficia de indemnizatie
, trebuie sa aveti realizate- in perioada sus mentionata de mine - venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau sa va fi aflat în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

Daca aveti asa ceva,atunci beneficiati de indemnizatia pentru CCC.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie Irinaely6 Irinaely6 Buna seara ! Intrebarea mea este urmatoarea pana pe data de 1 martie 2017 am beneficiat de indemnizatie crestere copil apoi lunile urmatoare nu am lucrat nici ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Lps ped Lps ped Buna ziua! Va prezint situatia urmatoare: Am lucrat, dupa cum urmeaza: 15 sept. 2015-15 iun. 2016 15 sept. 2016 -16 iun. 2017 Acum voi avea contract tot ... (vezi toată discuția)
Intrebare concediu postnatal Ana Niculescu Ana Niculescu Buna ziua, am lucrat 3 ani pana in luna mai a acestui an (2017) la o gradinita. Contractul s-a incheiat in 4 mai. In iunie a aparut sarcina. In 28 august voi ... (vezi toată discuția)