avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sunt eligibila pentru indemnizatie CCC daca mi-am dat ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sunt eligibila pentru indemnizatie CCC daca mi-am dat demisia inainte de a naste?

Buna ziua,

daca am lucrat cu CIM in mod constant in ultimii ani, dar imi dau demisia cu doua luni inainte de a naste, mai sunt eligibila pentru indemnizatie de crestere a copilului?

Se iau in calcul ultimele 12 luni cu venituri din urma, sau pierd dreptul la indemnizatie cu totul?
Multumesc!
1. Daca veti naste in ianuarie 2017 cele 24 de luni din care se aleg cele 12 luni eligibile sunt februarie 2015 - ianuarie 2017.

2. Se incepe cu luna nasterii copilului si se iau 12 luni succesive in care ati avut venituri din salarii sau asimilate acestora (indemnizatii din concedii medicale, din concediu de maternitate etc.).
Prin urmare, inteleg ca indemnizatia mi se va calcula in baza veniturilor inregistrate in perioada Martie 2015 - Februarie 2016 (ultimele luni lucrate inainte de nasterea copilului). Este corect?

Va multumesc!
Da, se vor avea in vedere lunile martie 2015 - februarie 2016.
Buna ! La perioada de asimilare se ia in cinsiderare daca am terminat scoala postliceala sanitara?
Numai daca a fost frecventata la zi.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie Irinaely6 Irinaely6 Buna seara ! Intrebarea mea este urmatoarea pana pe data de 1 martie 2017 am beneficiat de indemnizatie crestere copil apoi lunile urmatoare nu am lucrat nici ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Lps ped Lps ped Buna ziua! Va prezint situatia urmatoare: Am lucrat, dupa cum urmeaza: 15 sept. 2015-15 iun. 2016 15 sept. 2016 -16 iun. 2017 Acum voi avea contract tot ... (vezi toată discuția)
Intrebare concediu postnatal Ana Niculescu Ana Niculescu Buna ziua, am lucrat 3 ani pana in luna mai a acestui an (2017) la o gradinita. Contractul s-a incheiat in 4 mai. In iunie a aparut sarcina. In 28 august voi ... (vezi toată discuția)