avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minor retinut de tatal biologic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minor retinut de tatal biologic

sunt bunica materna a unui minor in varsta de 4 ani,rezultat in urma unui concubinaj.tatal copilului,fiind plecat in spania,de o perioada de vreme,a solicitat fiicei mele sa vina cu copilul la el in vizita,iar acum refuza sa il mai dea.mentionez,ca toti trei sunt cetateni romani.ce sanse sunt ca fiica mea sa isi recupereze copilul
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:58, 12 August 2016
e complicat,deoarece ei doi nu mai sunt impreuna,deci nu vad cum ar putea ei sa aiba grija de copil in acelasi timp,in condiitiile in care,tatal copilului nu o primeste pe mama in locuinta
Doamnă, vă daţi seama ce a făcut fiica dvs.? Recapitulăm:
1.Nu există sentinţă judecătorească privind autoritatea părintească şi domiciliul minorului
2.Nu există sentinţă judecătorească privind vacanţa minorului
3.Mama duce copilul, de bunăvoie în Spania
Oare există posibilitatea ca tatăl să declare copilul abandonat? Există!
În Spania, precum în multe alte ţări vestice, alocaţia pentru minori oferită de stat şi reducerile de taxe şi impozite, facilităţile oferite de stat pentru părinţii cu copii încurajează reţinerea copiilor de către rezidenţii din ţara respectivă.
Doamna Martonze
pe langa dorinta meschina a tatilor de a-si retine copii in Spania pentru a obtine reduceri de taxe, a profita de alocatie si facilitati, va dau o veste bomba: sunt si tati care poate chiar isi iubesc copiii. V-ar fi trecut prin minte asa ceva? Se pare ca nu.
sunt constienta de toate acestea,le stiu,dar ma gandeam la o cale de atac,la o portita de iesire,in conditiile in care fata mea nu a abandonat niciodata copilul,a fost nascut in romania si crescut,ingrijit si educat tot aici,implicit gradinita.ea nu afacut nici un pas gresit,ducand copilul la tata,considerand ca minorul are nevoie si de el
aici e dilema,tatal,chiar isi iubeste copilul,dar va dati seama ca si noi il iubim,nu vreau sa il iau de langa tatal,dar copilul nu poate creste nici fara mama.e o crima adusa copilului si implicit al tuturor din jurul lui,care il iubim.nu poti retine un copil si decide de unul singur

Alte discuții în legătură

Program vizita minor MYK272est MYK272est Buna ziua! In data de 22. 06. 2016 am primit sentinta divortului prin care s-a stabilit si custodie comuna asupra minorului rezultat din casatorie in varsta de ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor Anca Maria Badicel Anca Maria Badicel În urma divorțului,minorul mi-a fost încredințat mie ,dar împreună cu tatăl acestuia sa luam decizii în ceea ce-l privește. Eu locuiesc în alta ... (vezi toată discuția)
Refuzul minorului de a se intoarce la domiciliu dupa terminarea programului de vizita Diana_Munteanu Diana_Munteanu Buna seara! Am si eu cateva intrebari: Ce sa fac daca copilul meu ,dupa ce s-a dus in vacanta la tatal lui in Anglia nu vrea sa se mai intoarca la mine la ... (vezi toată discuția)