avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minor retinut de tatal biologic
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minor retinut de tatal biologic

sunt bunica materna a unui minor in varsta de 4 ani,rezultat in urma unui concubinaj.tatal copilului,fiind plecat in spania,de o perioada de vreme,a solicitat fiicei mele sa vina cu copilul la el in vizita,iar acum refuza sa il mai dea.mentionez,ca toti trei sunt cetateni romani.ce sanse sunt ca fiica mea sa isi recupereze copilul
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:58, 12 August 2016
Protecția copilului nu va poate ajuta.

Aveți posibilitatea de a deschide proces și e bine sa se facă urgent.
Dacă așteptați procesul poate dura foarte mult timp.

Exista modalități juridice de obținere a protecției dreptului dar numai prin instanta.
Fără hotărâre judecătorească nu cred ca se poate rezolva problema.
Dacă se așteaptă prea mult va câștiga tatal copilul după părerea mea.
Dacă aveţi dovezi că mama a fost şantajată să ducă copilul în Spania sau alte dovezi care să demonstreze că mama a lăsat în grija tatălui copilul din motive absolut necesare, poate-poate aveţi o şansă.
Asul din mânecă putea fi motiv să nu ducă copilul la tata, , dacă aveţi date compromiţătoare la adresa lui şi le cunoşteaţi la data încredinţării fetiţei , acest "as" ar putea fi chiar împotriva dvs.
Dacă acuzele la adresa lui sunt de natură economică, adică evaziune fiscală, furt, înşelăciune, etc., astea nu vă ajută.
Ascultaţi sfaturii d-lui avocat Lascoţchi.
Dacă se mișcă repede poate obține înapoierea minorului.
Este insa complicat.

Nu contează dacă a dus copilul sa îl aibă și tatăl o vreme dar acesta poate susține ca a lăsat copilul acolo...
De aici pot apărea anumite probleme de probațiune...dar bănuiesc ca au discutat pe e-mail și ar rezulta scopul pentru care a fost dus copilul și o eventuala durata.
Tatăl probabil a dat și el o procura...
am date compromitatoare la adresa tatalui si le stiam,dar nu vad de ce s-ar putea intoarce impotriva mea?!e de domeniul trecutului,dar am impresia ca mai recidiveaza si acum.nu pot lasa copilul mic cu cineva care posibil,la o analiza,se poate depista o anumita euforie psihica.are stari si stari.ieri la o discutie telefonica cu dansul,asta mi-a dat de inteles
Tocmai acest aspect este împotriva dvs. - adică ştiaţi că e drogat, alcoolic sau psihopat şi totuşi, aţi lăsat copilul în compania lui şi nu numai, chiar l-aţi dus la domiciliul lui, din altă ţară, fără a avea o obligaţie legală în acest sens. Părintele trebuie să-şi protejeze copilul, nu să favorizeze o situaţie de risc.

Alte discuții în legătură

Program vizita minor MYK272est MYK272est Buna ziua! In data de 22. 06. 2016 am primit sentinta divortului prin care s-a stabilit si custodie comuna asupra minorului rezultat din casatorie in varsta de ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor Anca Maria Badicel Anca Maria Badicel În urma divorțului,minorul mi-a fost încredințat mie ,dar împreună cu tatăl acestuia sa luam decizii în ceea ce-l privește. Eu locuiesc în alta ... (vezi toată discuția)
Refuzul minorului de a se intoarce la domiciliu dupa terminarea programului de vizita Diana_Munteanu Diana_Munteanu Buna seara! Am si eu cateva intrebari: Ce sa fac daca copilul meu ,dupa ce s-a dus in vacanta la tatal lui in Anglia nu vrea sa se mai intoarca la mine la ... (vezi toată discuția)