avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obligatii parinte rezident
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obligatii parinte rezident

Buna ziua,

1. Ca parinte rezident am obligatia de a face un cont copilului pentru a primi pensia alimentara? ”Tatal” spune ca nu ii da pensia decat dupa ce ii dau IBAN-ul.

2. De asemenea, trebuie sa consult tatal atunci cand planific vacanta copilului sau cand vreau sa plec in weekend la munte sau la mare daca perioada nu coincide cu programul lui de vizita?

3. Cine stabileste prioritatile copilului si programul zilnic al acestuia? Trebuie sa informez si sa astept confirmarea nerezidentului pentru orice lucru?

4. Daca este o Hotarare cu un anumit program de vizita, adica in prezenta mea, si nerezidentul vrea ca eu sa nu mai particip la program, eu ce fac? Copilul (2 ani si 8 luni) nu-l cunoaste si nu sta cu el (L-a vazut de 2 ori in 2016). Eu niciodata nu stau langa ei, ci la distanta, dar suficient cat sa vad copilul si el sa stie ca este in siguranta si ca sunt acolo.

5. Daca nu raspund la toate mailurile cu amenintari si diferite forme de santaj patesc ceva? Deja nu mai am nervi si nu mai pot sa citesc atatea minciuni si calomnii.

6. Am nevoie de acordul lui pentru vacanta in strainatate. Ultimul mail suna cam asa: ”Desi observ ca ai stabilit deja un program, nu m-ai consultat în nicio decizie pe care ai luat-o vis a vis de aceasta plecare si de impactul pe care il are asupra copilului. Constat ca dintr-o data fetita e suficient de mare sa calatoreasca in tari straine, ceea ce este foarte bine, deci, e suficient de mare sa petreaca timp și cu mine, asadar, astept sa rezolvi până la capat sirul problemelor, asa cum ti le-am explicat in mailurile anterioare. Vei primi actele necesare plecarii.”. In mailurile anterioare imi spune sa-i dau o hartie la notar cum ca poate lua copilul la domiciliul lui, de 2 ori pe saptamana, de la 10 la 18. Poate fi folosit la dosar pentru suplinirea acordului? Sau ii pot cere sa imi trimita hartiile pana joi ca vineri sa ma duc la pasapoarte sa le depun? Si daca nu le am pana joi sa depun dosar? Mi-e teama ca ma amana asa pana in ultima zi si apoi nu mi-l mai da si pierd si timpul pentru suplinirea acordului.

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 9 August 2016
25Maria23, utilizator
Cel mai recent răspuns: 25Maria23 , utilizator 15:09, 12 August 2016
Voi face si asta. Aveti idee cat dureaza o astfel de procedura? Am depus la instanta cererea pentru suplinirea acordului si as vrea sa am toate dovezile pana la termen.

Chiar mi-ar parea rau sa nu duc copilul mai ales ca i-am tot arata filmulete cu parcul si cu pinguinii. Plus ca totul a costat aproape 3000 de euro (bilete de avion si cazarile) si ar fi niste bani aruncati pe fereastra din cauza unuia care nu intelege ca nu se face troc cu copilul.
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2016
25Maria23, utilizator
Depinde cum e formulata. Cereti domnului daune.
Doamna, daca ar fi sa-i fac plangeri si sa deschid procese nu as mai termina. Eu vreau sa-mi cresc copilul nu sa-mi pierd timpul prin tribunale. Se pare ca oricum trebuie sa-i fac plangere penala pentru neplata pensiei ca sa am dovada la dosar pentru o eventuala exercitare unica anul viitor.
Doamna draga daca dvs credeti ca omul se va opri din bun simt veti avea doar de pierdut. Daca comportamentul dnului e cel descris de dvs exista o singura solutie (departe de a fi perfecta): orice incalcare a legii de catre dnul trebuie sa o semnalati organelor de cercetare sau instantelor, si in toate cazurile sa solicitati cheltuieli de judecata si acolo, unde e cazul, daune morale. Banul este un bun educator. In rest, nu omiteti nicio posibila proba: mail, sms, inregistrare audio, video, martori, executor judecatoresc care sa constate situatia de fapt etc
Ma scuzati ca ma amestec, dar pe masura ce citesc, ajung la concluzia ca cel mai simplu si mai sigur este sa faci un copil cu un donor anonim.
Legea ar trebui sa decada din drepturi parintele care nu se intereseaza de copil mai mult de 3 saptamani.
Nu toti oamenii au dreptul sa fie parinti, unii nefiind capabili sa aiba grija nici de o pisica, ce sa mai zicem de o fiinta umana...

Alte discuții în legătură

Pot lăsa copilul în tabără dacă tatăl nu este de acord? roxanaameliaioana roxanaameliaioana Bună ziua sunt despărțită de tatăl copiilor, acesta momentan nu are drept de vizita dar ii interzice copilului sa meargă în excursie și tabara,susține ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort e necesara in actele copilului la scoala? Anom Anom Buna ziua, Baietelul meu, provenit dintr-o casnicie anterioara care s-a terminat acum 4 ani e acum inscris in clasa pregatitoare la o scoala de stat. Am ... (vezi toată discuția)
Tabără copil Martonze Martonze Bună ziua, Sunt în situaţia de a însoţi copilul într-o tabără de 4 - 5 zile, organizată de şcoală, unde pot participa şi părinţii ca ... (vezi toată discuția)