1. Ca parinte rezident am obligatia de a face un cont copilului pentru a primi pensia alimentara? ”Tatal” spune ca nu ii da pensia decat dupa ce ii dau IBAN-ul.
2. De asemenea, trebuie sa consult tatal atunci cand planific vacanta copilului sau cand vreau sa plec in weekend la munte sau la mare daca perioada nu coincide cu programul lui de vizita?
3. Cine stabileste prioritatile copilului si programul zilnic al acestuia? Trebuie sa informez si sa astept confirmarea nerezidentului pentru orice lucru?
4. Daca este o Hotarare cu un anumit program de vizita, adica in prezenta mea, si nerezidentul vrea ca eu sa nu mai particip la program, eu ce fac? Copilul (2 ani si 8 luni) nu-l cunoaste si nu sta cu el (L-a vazut de 2 ori in 2016). Eu niciodata nu stau langa ei, ci la distanta, dar suficient cat sa vad copilul si el sa stie ca este in siguranta si ca sunt acolo.
5. Daca nu raspund la toate mailurile cu amenintari si diferite forme de santaj patesc ceva? Deja nu mai am nervi si nu mai pot sa citesc atatea minciuni si calomnii.
6. Am nevoie de acordul lui pentru vacanta in strainatate. Ultimul mail suna cam asa: ”Desi observ ca ai stabilit deja un program, nu m-ai consultat în nicio decizie pe care ai luat-o vis a vis de aceasta plecare si de impactul pe care il are asupra copilului. Constat ca dintr-o data fetita e suficient de mare sa calatoreasca in tari straine, ceea ce este foarte bine, deci, e suficient de mare sa petreaca timp și cu mine, asadar, astept sa rezolvi până la capat sirul problemelor, asa cum ti le-am explicat in mailurile anterioare. Vei primi actele necesare plecarii.”. In mailurile anterioare imi spune sa-i dau o hartie la notar cum ca poate lua copilul la domiciliul lui, de 2 ori pe saptamana, de la 10 la 18. Poate fi folosit la dosar pentru suplinirea acordului? Sau ii pot cere sa imi trimita hartiile pana joi ca vineri sa ma duc la pasapoarte sa le depun? Si daca nu le am pana joi sa depun dosar? Mi-e teama ca ma amana asa pana in ultima zi si apoi nu mi-l mai da si pierd si timpul pentru suplinirea acordului.
Pentru copil este bine sa aiba si mama si tata. Un tata care sa-l iubeasca si sa-l ocroteasca indiferent de vreme, spatiu, localitate sau bani. Sa-l iubeasca indiferent de mama si de toanele ei. Sa-l iubeasca pe el si atat. Atunci cand totul se transforma intr-o razbunare ”in interesul copilului” vorbim despre un anumit tip de caracter care nu are legatura cu figura paterna. Exista tati mai buni decat mamele de 1000 de ori. Si exista specimene care si-au facut un scop in viata din a face mama sa regrete ca a ales sa aduca pe lume un copil cu toate ca el nu l-a vrut (cazul meu). Si care mai si ”mor de oftica” atunci cand observ ca se descurca de 1000 de ori mai bine fara ei. Din pacate, legile din tara noastre sunt facute prost si nu iau in calcul toate variantele posibile. Exceptiile sunt tratate la fel ca si cazurile ideale Sunt copiate din tari in care oamenii sunt civilizati, ceea ce in Romania nu prea e cazul. Sunt foarte putini, barbati si femei, care se mai respecta.
Tabără copil
Martonze
Bună ziua,
Sunt în situaţia de a însoţi copilul într-o tabără de 4 - 5 zile, organizată de şcoală, unde pot participa şi părinţii ca ... (vezi toată discuția)