avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Lipsa nume in sentinta de divort
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Lipsa nume in sentinta de divort

Am divortat acum 22 de ani,in cererea de divort am cerut 1) desfacerea casatoriei si 2) revenirea la numele purtat anterior casatoriei.Dupa 22 de ani mi sa spus ca hotararea mea de divort este incompleta,deoarece nu se mentioneaza si capatul 2) de cerere,am cerut de 2 ori in instanta indreptarea greselii si completarea hotararii si am primit respingere definitva.Acum sunt posesoarea unui buletin provizoriu,Intrebarea mea este:Pot da in judecata la Înalta Curte de Casație și Justiție ?
Cel mai recent răspuns: Doina55 , utilizator 18:07, 23 Februarie 2017
Eu va cred,insa in urma discutiei avuta cu seful evidentei populatiei ,acesta mi-a spus ca nu se poate face nimic pana ce nu scrie negru pe alb in hotararea de divort revenirea la numele purtat anterior. Va rog sa ma credeti numai stiu ce sa inteleg.
Am sa scriu acum un e-mail DEPBAD Bucuresti,sper sa rezolv cumva ptr ca daca am nevoie sa ies din tara cu fiica mea ptr interventia chirurgicala nu pot :(
Daca nici de la ei nu primesc raspuns favorabil,chem televiziunea.Suntem in 2016 si asa ceva nu se poate :(
De acord cu dvs. Dar sefului nu i-ati aratat ca dvs. ati depus actele la judecatorie in vederea completarii hotararii si ati primit un raspuns negativ? Ce alt demers sa mai puteti intreprinde dvs. daca nu o declaratie pe proprie raspundere. In cuprinsul sentintei pana la rubrica hotaraste nu scrie ca dvs. urmeaza ca in urma divortului sa reveniti la numele purtat anterior? Dupa divort nu v-ati schimbat buletinul? Ce vor autoritatile sa mai faceti dvs. si nu ati facut? Sa va dea un raspuns scris.
Am fost cu toate actele ,toate sentintele ,raspunsul dumnealui a fost ca nu se poate .Trebuie sa scrie in hotarare.Din discutia avuta cu ofiterul care mi-a facut buletinul provizoriu am 2 optiuni:1) merg in instanta si cer din nou revenirea la numele purtat anterior si 2) sa merg sa-mi cumpar nume pe cale administrativa .In opinia mea nu mi se pare corecta nici una din cele 2 variante,cei ce au gresit sa indrepte eroarea ,nu sa umblu eu pe la usile lor si sa cheltui bani atata timp cat nu e greseala mea .Intr-un cuvant prostul sa mai cheltuie niste bani,timp si nervi,ca doar traim in Romania,unde orice este posibil.

Alte discuții în legătură

Recuperare identitate Doina55 Doina55 Ma numesc Doina,am si eu o f mare problema si am nevoie de un sfat.Acum 20(1994) de ani am divortat,in dosarul ptr divort am cerut 2 capete de cerere:1) ... (vezi toată discuția)
Revenirea la numele anterior casatoriei, nume pastrat de la o casatorie anterioara! Meea_M Meea_M Buna ziua, \\"Legea spune Art. 383 Numele de familie după căsătorie (1) La desfacerea căsătoriei prin divorţ, soţii pot conveni să păstreze numele ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui dupa divort cronista54 cronista54 Buna ziua, acum 17 ani am divortat si in hotararea de divort s-a stabilit ca trebuie sa revin la numele dinaintea casatoriei. Am ignorat acest lucru, am ... (vezi toată discuția)