Am facut o cerere la politie pentru aflarea stadiului unui dosar penal aflat in faza de urmarire penala in rem . Mi s-a transmis un raspuns prin care sunt instiintat ca urmare caracterului nepublic al cercetarilor penale si a necesitatii protejarii intereselor partilor aflate in cauza s-a propus clasarea petitiei(cererii de stadiu).
Doresc sa stiu daca este legala o astfel de rezolvare avand in vedere ca sunt cel ce am inaintat plangerea penala ce sta la baza dosarului penal.
Avocatul trebuie sa gandeasca si ca procurorul ca sa aiba avantaj intotdeauna si sa fie la fel de obiectiv precum judecatorul in rationament...
Atunci nimic nu ii va sta in cale...
In functie de situatie interesul urmarii penale poate prevala fata de un drept.
In realitate dreptul la efectuarea unei anchete efective si intr-un termen rezonabil constituie un drept superior care insasi CEDO nu il va recunoaste partii vatamate si ii va recunoaste statului roman dreptul in modalitatea in care s-a procedat deoarece nimeni nu poate impune cum sa se faca o ancheta penala decat in conditiile legii.
A se complica sa insiste intr-un demers care ii va da bataie de cap si va fi si sortit esecului este ceva fara sens.
Faptul ca se pleaca de la ideea ca este favorizat infractorul este egal cu zero.
Are la dispozitie cai legale pentru a se rezolva si aceasta problema tot in conditiile legii dar simpla banuiala ca este favorizat infractorul este insuficienta deoarece nimeni nu poate aduce atingere prezumtiei de nevinovatie in lipsa de probe certe.
Decat sa piarda timpul in mod inutil si orice ar face tot sa iasa rau, deoarece eu asa cred ca se va intampla in aceasta speta, mai bine sta linistit si asteapta.
Oricum nu cred ca se pricepe sa actioneze la un mod atat de profesionist incat chiar daca nu ar avea sanse sa faca ceva, din doi pasi ca sa ii reuseasca totusi miscarea...si sa obtina ceea ce vrea...
Insasi cererea este destul de aiurea...si dreptul acesta este garantat in mod generic mai mult...
In concret lucrurile se prezinta in nunate foarte diferite intrucat practica este practica si teoria este teorie...
Oricum, substanta dreptului sau nu este afectata...in acest moment...
Nu inteleg aceasta procedura de a vi se clasa cererea, posibil sa nu fi inteles dvs bine, in calitatea de persoana vatamata, la cerere, aveti dreptul de a fi informat, într-un termen rezonabil, cu privire la stadiul urmăririi penale, acest drept al persoanei vatamate este recunoscut in CPP.
"Dosarul va fi inaintat la definitivarea cercetarilor si a instrumentarii probatoriului catre unitatea de Parchet competenta cu propunere legala.De asemenea urmarirea penala are ca obiect strangerea probelor necesare cu privire la existenta infractiunilor iar procedura din cursul urmaririi penale este nepublica, cu mentiunea existentei drepturilor conferite de lege partilor si subiectilor procesuali principali."
"Avand in vedere cele constatate s-a propus clasarea petitiei inregistrata cu nr. ....(nr. inregistrare cererea de stadiu)"
Nu vad nici o eroare de interpretare sau intelegere a adresei . Pare un refuz de comunicare a stadiului dosarului penal.
Distrugere
dan_bcdro
acu 2 luni unii mi-au spart geamurile la masina si au lovit-o cu pietre si pari.De atunci dosarul acesta sta la postul de politie.Agentul responsabil cu ... (vezi toată discuția)