avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Stadiu Dosar Penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Stadiu Dosar Penal

Am facut o cerere la politie pentru aflarea stadiului unui dosar penal aflat in faza de urmarire penala in rem . Mi s-a transmis un raspuns prin care sunt instiintat ca urmare caracterului nepublic al cercetarilor penale si a necesitatii protejarii intereselor partilor aflate in cauza s-a propus clasarea petitiei(cererii de stadiu).

Doresc sa stiu daca este legala o astfel de rezolvare avand in vedere ca sunt cel ce am inaintat plangerea penala ce sta la baza dosarului penal.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:32, 12 August 2016
Inteleg ca nu voi putea obtine nici o informatie despre dosar ?

Cum poate fi impiedicata blocarea dosarului ?
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2016
costel58, utilizator
Of! faceti plangere impotriva solutiei la procurorul de caz. Daca nu, depuneti o alta cerere la procurorul de caz. Faceti cerere pentru a consulta dosarul. Daca a trecut un an, faceti contestatie pentru accelerare --art 488 indice 1 cpp, la judecatorul de drepturi si libertati de la instanta competenta sa judece cauza in prima instanta. Ăla e un răspuns de .... - cu mențiunea existentei drepturilor, dar care nu sunt respectate?!
Acum,, sa nu credeti ca un dosar penal se rezolva in 5 luni, batand din palme, mai ales daca e si un dosar complicat.
costel58 a scris:

Inteleg ca nu voi putea obtine nici o informatie despre dosar ?

Cum poate fi impiedicata blocarea dosarului ?

O sa obtineti informatii dar mai incolo daca nu exista probleme procedurale.

Incercati sa solicitati studierea dosarului decat sa pierdeti vremea cu plangere la prim-procuror.

Nu prea mai exista cai de atac efective de ceva vreme.

Vechea lege era mult mai eficienta din punctul meu de vedere...dar nu mai conteaza...ca au aparut juristi care de fapt au facut praf ani buni de lege dusa pana aproape de perfectiune si care a fost efectiv distrusa.

Dosarul nu este impiedicat.

Ce fapta ati reclamat?
Citez din raspuns:

"...s-a inceput urmarirea penala in cauza sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu si fals intelectual, fapte prevazute de art.297 si de art.321 din Codul Penal, cu aplic. prevederilor art.38 din Codul Penal."
Asta înseamnă că v-au comunicat.

Treaba e ca nu înseamnă nimic concret...

Sa știți ca și multi avocati cer aiurea lucruri în justiție și se poticnesc în concret.
Și se mai bucura și de ceva ce nu înseamnă nimic concludent.

Aveți răbdare după cum v-am spus.
Fiți isteț și nu va agitați inutil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva solutiei procurorului kati-lina kati-lina Buna ziua. Dacă primesc de la procurorul de caz N U P, la o plingere penală pentru fals in declaratii, unde trebuie să mă adresez şi în ce termen ? (vezi toată discuția)
Redeschidere urmărire penală maxcri maxcri Buna ziua. Va supun atentiei o speţă interesantă. în anul 2015 am depus la parchet o plangere penala fata de un ofiter de politie pentru savarsirea ... (vezi toată discuția)
Distrugere dan_bcdro dan_bcdro acu 2 luni unii mi-au spart geamurile la masina si au lovit-o cu pietre si pari.De atunci dosarul acesta sta la postul de politie.Agentul responsabil cu ... (vezi toată discuția)