avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... refuz semnare act aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

refuz semnare act aditional

Ce actiuni / masuri poate lua angajatorul daca angajatul refuza semnarea unui act aditional care nu e conform cu legea in vigoare?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 08:47, 24 August 2009
itm ul va fi de acord cu actul aditional cu salariul sub 1200?
nu
si atunci, care va fi finalul?
conform art. 72 (2) din CCM Unic la nivel national refuzul salariatului de a accepta o modificare a clauzelor referitoare la felul muncii, locul muncii sau drepturile salariale nu da dreptul celui care angajeaza de a proceda la desfacerea unilaterala a CIM ptr acest motiv.

cu alte cuvinte, daca nu semnezi actul aditional angajatorul va trebui sa caute alta solutie
Daca tin minte bine, in 2008 era nivelul minim de 1080 la sal pt studii superioare (sal minim in 2008 =540 lei)

Ma gandesc ca poate angajatorul a ramas in urma si nu stie ca sal min anul acesta este 600 de lei :">

Incercati sa ii faceti cunsocut acest lucru, poate nu stie....

Alte discuții în legătură

Relatii de munca Ojovan Gabriela Ojovan Gabriela Am o intrebare si as dori sa ma ajutati cu un raspuns. Daca nu mai este in vigoare contractul coletiv de munca la nivel national i se poate micsora salariul ... (vezi toată discuția)
Miscorare salariu - studii superioare Popescu Lorena Popescu Lorena Mi se poate micsora salariul de la 1350 la 1080 ptr incadrare cu studii superioare? (vezi toată discuția)
Propunere modificare salariu corina_alice corina_alice Buna ziua, Angajatorul imi propune micsorarea semnificativa a salariului (50%) invocand dificultatile economice cu care se confrunta firma. Stiu ca nu se ... (vezi toată discuția)