avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prevederi preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prevederi preaviz

Buna ziua din nou.Ce spuneti de urmatoarea formulare:"Pe perioada preavizului,in conformitate cu prevederile Regulamentului Intern aplicabil in cadrul societatii-art.4.98 nu aveti obligatia de a presta munca,beneficiind de toate drepturile salariale,cu exceptia sporului de noapte,sporului de tura si a tichetelor de masa." Noi avem doar RI nu si CCM.Pai si art. din codul muncii?Sau faptul ca societatea e in insolventa urmeaza calea aceasta a legii 85/2014 si nu mai tine cont nici de CIM semnat in mai 2016 nici de codul muncii?
Cel mai recent răspuns: nicky63 , utilizator 18:35, 25 August 2016
Care a fost prima zi de preaviz?

Prelungirea preavizului nu se poate face decat in baza unui act aditional sau in situatia in care c.i.m. este suspendat - pe acesta perioada si termenul de preaviz este suspendat .
Multumesc de raspunsul prompt ca intotdeauna.Prima zi a fost 29.07.2016,eu semnand preavizul de concediere(notificarea pe 28.07.2016) si conform graficului de munca aprobat pe societate si confirmat saptamana trecuta(pe data de 18.08.2016)cand am completat o parte din fisa de lichidare,ultima zi de preaviz era 26.08.2016 si mi s-a spus ca,deoarece 27 si 28 sunt zile nelucratoare voi primi decizia de concediere pe data de 29.08.2016,adica luni.Azi cand am sunat la resurse umane cu rugamintea ca luni 29.08.2016 sa-mi elibereze,odata cu decizia de concediere, si celelalte acte necesare la somaj mi s-a spus ca trebuie sa vin dupa acte marti 30.08.2016 deoarece mi s-a calculat gresit preavizul de concediere si mi s-a mai dat o zi in plus.Reamintesc ca in previz se specifica clar 20 zile lucratoare. Pe data de 18.08.201 am primit un alt aditional sa-l semnez,dar in care se reduc salariile compensatorii de la 12 la 6 salarii compensatorii, a zilelor de concediu,a sumei de transport de la 100 la 70 lei si a faptului ca nu se mai acorda sporul de fidelitate(fata de aditionalul semnat si de mine in 30.05.2016).Fara alta mentionare cu preavizul si pe care am refuzat sa-l semnez.Scuze ca revin cu alta informatie esntiala:aditionalul nou,depre care fac referire ca l-am primit in 18.08.2016,l-au primit toti angajatii si cei ce au fost concediati,dar si cei ca raman.
Ultima modificare: Joi, 25 August 2016
nicky63, utilizator
Sunteti sigur ca este 29.08.2016 ???? Nu cumva este vorba despre 29.07.2016 ....:-/
Scuze, aveti dreptate 29.07.2016 semnat preaviz.Mea culpa de vina tot stresul asta.Inca o data va cer mii de scuze de erori.Multumesc de intelegere!
Ultima modificare: Joi, 25 August 2016
nicky63, utilizator
Atunci :
- prima zi de preaviz este : 01.08.2016

- ultima zi de preaviz este : 29.08.2016

Alte discuții în legătură

Notificare angajat - desfiintare post AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, deoarece este pentru prima oara cand ma confrunt cu o astfel de situatie, as avea nevoie de cateva sfaturi: - societatea a decis sa isi ... (vezi toată discuția)
Ccm,codul muncii 2011 padicam padicam Buna ziua! Doua intrebari am si eu si poate ma ajuta cineva. 1) Daca am incheiat un cim cu data de 29.04.2011,salariatul urmand sa inceapa activitatea cu ... (vezi toată discuția)
Preaviz concediere colectiva Lungu Constantin Lungu Constantin am efectuat preavizul de concediere colectiva de 20 zile lucratoare in ture de 12 cu 24 deoarece trebuia asigurata continuitatea turelor fara intrerupere. ... (vezi toată discuția)