avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prevederi preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prevederi preaviz

Buna ziua din nou.Ce spuneti de urmatoarea formulare:"Pe perioada preavizului,in conformitate cu prevederile Regulamentului Intern aplicabil in cadrul societatii-art.4.98 nu aveti obligatia de a presta munca,beneficiind de toate drepturile salariale,cu exceptia sporului de noapte,sporului de tura si a tichetelor de masa." Noi avem doar RI nu si CCM.Pai si art. din codul muncii?Sau faptul ca societatea e in insolventa urmeaza calea aceasta a legii 85/2014 si nu mai tine cont nici de CIM semnat in mai 2016 nici de codul muncii?
Cel mai recent răspuns: nicky63 , utilizator 18:35, 25 August 2016
Imi cer mii de scuze ca poate am omis sa va spun ca eu lucrez in tura si in iulie am lucrat 3 zile conform prevederii ca pot lucra in continuare pe tura pe care am lucrat(deci cele 20 zile lucratoare trebuie sa mi se calculeze conform graficului de tura aprobat pe societate),ca si in luna august in care am lucrat efectiv conform aceluiasi grafic.Si atunci vine intrebarea de unde inca o zi in plus?Cand pe 18.08.2016 de la personal mi s-a zis ca ultima zi lucratoare este 26.08.2016.
Ultima modificare: Joi, 25 August 2016
nicky63, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Calculul preavizului nu se face pe ture , ci pe zile lucratoare.
Multumesc de raspuns.Deci mi se calculeaza zilele lucratoare ca si personal de zi(5 zile pe saptamana)chiar daca eu mi-am urmat graficul de tura(cu alte cuvinte am lucrat dupa un grafic de tura aprobat pe unitate)?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar, asa se calculeaza termenul de preaviz.
Ok,am inteles. Va multumesc de raspunsuri foarte concrete si la obiect.Si pentru intelegere pentru erorile comise.Multa sanatate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare angajat - desfiintare post AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, deoarece este pentru prima oara cand ma confrunt cu o astfel de situatie, as avea nevoie de cateva sfaturi: - societatea a decis sa isi ... (vezi toată discuția)
Ccm,codul muncii 2011 padicam padicam Buna ziua! Doua intrebari am si eu si poate ma ajuta cineva. 1) Daca am incheiat un cim cu data de 29.04.2011,salariatul urmand sa inceapa activitatea cu ... (vezi toată discuția)
Ajutor concediere pe motive ce nu tin de persoana noastra. nicky63 nicky63 Buna dimineata,desi ora la care scriu cele ce urmeaza a va supune atentiei si in speranta unui sfat profesionist este 01.58,urmatoarele situatii care se ... (vezi toată discuția)