avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am dreptul ca mama sa nu ii dau dreptul la mama ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am dreptul ca mama sa nu ii dau dreptul la mama tatalui copilului meu sa interactioneze cu el ? Exista legi in acest sens ?

Buna seara ! Sunt mama si am un bebe de 3 luni de zile.Nu sunt casatorita si sunt si despartita de tatal copilului meu ,am fost data afara din casa lui de catre mama sa si de atunci de aproximativ o luna si jumatate stau la mama mea.De 6 ani de cand am avut o relatie cu tatal copilului mama lui nu ma suportat ,ma indemnat sa fac avort la primul copil si am facut ,la al doilea l-am pastrat pentru ca nu am mai fost asa naiva ca la 19 ani .A dorit sa fac avort si la al doilea copil si din cauza asta eu nu o agreez pe ea.De cand am nascut si-a schimbat parerea si ii place ideea de a avea un nepotel cu toate ca ma dat afara din casa unde locuiam cu tatal copilului.De multe ori cand ma plimb pe afara cu tatal copilului o cheama si pe mama lui si sunt "obligata" sa o vad cum imi tine in brate copilul si alte lucrurii .Ce pot sa fac ? Nu mai suport situatia,mi se pare nedrept dupa cate am suferit din cauza ei sa fiu nevoita sa trec prin asa ceva.Imi cer scuze ca am repetat fraza "tatal copilului meu " dar nu imi e nici sot,nici iubit si nici nu doresc sa mentionez numele lui . Exista legi in acest sens ? Sa ii interzic prezenta langa copilul meu ? Va multumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2016
ContSters353417, utilizator
Ar trebui sa fiti ferma in discutiile cu ea fara sa va certati.
Discutati si cu tatal copilului sa puna niste limite.
Copilul e recunoscut de tata ?
Da,la recunoscut.Tatal copilului este dupa mama lui ,cel mai bun exemplu a fost atunci cand am fost data afara din casa lui de catre mama sa in lipsa lui si cand a aflat mi-a adus si restu de bagaje,nici macar nu i-a pasat ce sa intamplat,daca maicasa ii zice sa stea drept,sta drept,e influentabil !
Domnule avocat, adevarat ca legea da dreptul la bunici sa interactioneze, dar exista situatii cand:
- bunica ii da bebelusului de 4 luni sarmale, mici si tuica
- bunica tuseste cu stropi peste bebelus
- in casa lor se fumeaza
Cum se poate reactiona la aceste situatii , evident daunatoare copilului ? (zeama de mici si sarmale, ca si tuica, pot fi mortale pt un copil atat de mic)

Din cate cunosc instantele nu prea iau in seama argumentele de acest fel.

Daca va rezulta ca pune in pericol viata sau sanatatea copilului atunci ar putea fi alta discutie.

Daca nu ar avea discernamant ati avea sanse sa obtineti ceea ce vreti.
Sau daca sufera de o boala psihica care ar putea afecta discernamantul in mod partial, dar cred ca ar avea sanse sa vada minorul in prezenta dvs.
Si inteleg ca nu vreti nici asa...
Ultima modificare: Luni, 22 August 2016
gi-jane2, moderator

Doamna care a pus intrebarea la acest topic isi face griji pt siguranta copilului,si eu am intervenit cu o situatie similara , ca sa arat ca in unele cazuri, copilul poate fi pus in pericol de proprii bunici.

Deci intrebarea care urmeaza: ce este de facut daca bunicii pun in pericol copilul ?
Ultima modificare: Luni, 22 August 2016
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Posibilitate ca fostul soț sa-mi ia copilul Mitranelena85 Mitranelena85 Buna ziua In urma cu 8 luni s.a finalizat căsătoria cu fostul soț la tribunal din care a rezultat un copil in vârstă acum de cinci ani. Eu am abandonat ... (vezi toată discuția)
Drepturile copilului major în caz de divorț al părinților DaNieLa2019 DaNieLa2019 Buna ziua, As dori va rog mult sa ma ajutati cu o informatie. Copilul meu urmeaza sa faca anul viitor 18 ani, insa acum eu si tatal lui vrem sa mergem la ... (vezi toată discuția)
Buna seara!am locuit cu fostul iubit ,am ramas însărcinată ... Andreea.C.L Andreea.C.L Buna seara!Am locuit cu fostul iubit ,am ramas însărcinată dar din păcate m a stresat continuu si am fost nevoită sa plec de la el de teama sa nu pierd ... (vezi toată discuția)