avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am dreptul ca mama sa nu ii dau dreptul la mama ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am dreptul ca mama sa nu ii dau dreptul la mama tatalui copilului meu sa interactioneze cu el ? Exista legi in acest sens ?

Buna seara ! Sunt mama si am un bebe de 3 luni de zile.Nu sunt casatorita si sunt si despartita de tatal copilului meu ,am fost data afara din casa lui de catre mama sa si de atunci de aproximativ o luna si jumatate stau la mama mea.De 6 ani de cand am avut o relatie cu tatal copilului mama lui nu ma suportat ,ma indemnat sa fac avort la primul copil si am facut ,la al doilea l-am pastrat pentru ca nu am mai fost asa naiva ca la 19 ani .A dorit sa fac avort si la al doilea copil si din cauza asta eu nu o agreez pe ea.De cand am nascut si-a schimbat parerea si ii place ideea de a avea un nepotel cu toate ca ma dat afara din casa unde locuiam cu tatal copilului.De multe ori cand ma plimb pe afara cu tatal copilului o cheama si pe mama lui si sunt "obligata" sa o vad cum imi tine in brate copilul si alte lucrurii .Ce pot sa fac ? Nu mai suport situatia,mi se pare nedrept dupa cate am suferit din cauza ei sa fiu nevoita sa trec prin asa ceva.Imi cer scuze ca am repetat fraza "tatal copilului meu " dar nu imi e nici sot,nici iubit si nici nu doresc sa mentionez numele lui . Exista legi in acest sens ? Sa ii interzic prezenta langa copilul meu ? Va multumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2016
ContSters353417, utilizator
Aveti dreptul de a va adresa instantei de judecata care va aprecia.

Sunt insa lucruri care nu se rezolva prin instanta.
Parintii pot lua ei masuri direct pentru a nu se ajunge la aceasta situatie periculoasa deoarece este foarte greu sa va bazati pe instanta in astfel de cazuri...
Vorbiti cu tatal copilului.
Buna seara ! Doamna Steliana2016 are dreptate,ce e mai trist ca tocmai am aflat ca taticul a inceput diversificarea fara voia mea,mi-a recunoscut zilele astea si a zis ca nu sa consultat cu mine pentru ca stia ca eu nu sunt de acord,acum copilul imi plange si el da vina pe mine ca l-am rasfatat prea mult in brate ? Adica el ii da ce ii da apoi mi-l paseaza mie si eu trebuie sa suport cosecintele ?Daca copilul ii se face rau de la ce ii da eu suport cosecintele faptelor lui ,unde e legea ? Mi se pare absurd ca in 2016 nu exista legi in acest sens ? Ma pun sa il filmez apoi filmez copilu cand ii este rau si ma duc cu dovezi in instanta ? Nu inteleg ce ar trebui sa fac.Spune ca are tot dreptul ca e tatal copilului dar nici macar nu stie daca e bine ce face sau nu,a aflat de la mamica lui ca asa a fost hranit el ( dupa metoda de acum 30 ani ) . Este groaznic ca trebuie sa ma cert cu el ca nu mi se pare normal sa faca lucrurii legate de copil fara voia mea. Maine,poimaine ii da sarmale ca asa vrea mama lui si apoi ma duc cu el la urgente si cine pica de vina ? Tot eu ca asa va zice lumea,ca eu i-am dat sa mance. :(
Nu ati scris pana acum ca ati lasat copilul singur cu tatal.
Puteti sa nu il mai lasati si va vedeti in instanta.
Pot sa ii interzic sa nu il mai vada pe copil pana ajungem in tribunal ?
pai pare ca nu va intelegeti si ca e nevoie ca instanta sa stabileasca felul in care veti exercita autoritatea parinteasca, cine si ce trebuie sa faca.

Alte discuții în legătură

Posibilitate ca fostul soț sa-mi ia copilul Mitranelena85 Mitranelena85 Buna ziua In urma cu 8 luni s.a finalizat căsătoria cu fostul soț la tribunal din care a rezultat un copil in vârstă acum de cinci ani. Eu am abandonat ... (vezi toată discuția)
Drepturile copilului major în caz de divorț al părinților DaNieLa2019 DaNieLa2019 Buna ziua, As dori va rog mult sa ma ajutati cu o informatie. Copilul meu urmeaza sa faca anul viitor 18 ani, insa acum eu si tatal lui vrem sa mergem la ... (vezi toată discuția)
Buna seara!am locuit cu fostul iubit ,am ramas însărcinată ... Andreea.C.L Andreea.C.L Buna seara!Am locuit cu fostul iubit ,am ramas însărcinată dar din păcate m a stresat continuu si am fost nevoită sa plec de la el de teama sa nu pierd ... (vezi toată discuția)