avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... femei batute de catre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

femei batute de catre soti

Buna ziua.Cine ajuta femeile batute violenta in fam este pedepsita cu o amenda.Dar sotul poate fi tras la raspundere prin tribunal?Cred ca sunt femei agresate cu sutele dar de rusine tote tac si suporta sau nu au bani sa scoata certificat medico legal.De cand suntem in criza mai toata lumea inebuneste.Pana acum nu am vrut sa cred ca banul este totul am crezut ca o casnicie se bazeaza pe respect in primul rand.Am crezut ca tot ce zboara se mananca dar cred ca la 40 ani trebuie sa aterizezi fortat ca sa te trezesti:D Am citit intr-un ziar local ce bine stiu sa ajute fundatiile aceste femei si ce bine sunt aparate de agresiuni cititi presa gratuita de la iasi frumos articol.
Centrul de Consiliere Casa Blu 021 311 46 36 sau Centrul Pilot de Asistenta si protectie a Victimelor Violentei in Familie 021 9833.

Multumesc e bine de stiut ca exista totusi omeni care ne pot ajuta. Multumesc inca o data.=D>=D>=D>=D>=D>
[ link extern ] /

Un site de mare ajutor , exista in cadrul acestui centru persoane cu pregatire de specialitate , psihologi , care pot analiza amanunit situatia familiala.
Ultima modificare: Duminică, 23 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
In cadrul birourilor de consiliere pentru cetateni din orasele tarii, personalul poate indrepta persoana vatamata catre specialisti care in urma consultarii, pot sfatui persoana catre alegerea uneia dintra parghiile legale care ii stau la dispozitie: medierea, primirea in adaposturi si/sau formularea unei plangeri penale impotriva agresorului.

Este bine sa stim ca termenul de membru de familie definit in actualul Cod Penal la art.149^1 ( “Prin membru de familie se intelege sotul sau ruda apropiata, daca aceasta din urma locuieste si gospodareste impreuna cu faptuitorul.”) poate fi extins in privinta efectelor legii vis-à-vis de violenta in familie si asupra persoanelor care au stabilit relatii asemanatoare acelora dintre soti (concubinaj) sau dintre parinti si copil, dovedite pe baza anchetei sociale.

Noul Cod Penal va aduce imbunatatiri reglementarii actuale privind violenta domestica, introducand noi elemente privind vatamarea fatului in timpul sarcinii ( art.202), precum si privitor la lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate (art.203)

Personal cred ca violenta fizica in familie trebuie “taxata” ferm de la primele semne, pentru ca in momentul in care legea pumnului incepe sa substituie “eficient” negocierea, nu mai exista cale de intoarcere in privinta acelei relatii, cel mai puternic fizic, simtindu-se inferior “argumentativ”, nu va mai conteni sa-si demonstreze “superioritatea” prin legea pumnului. Aceste victime trebuie sa inteleaga ca nu exista acea dependenta materiala/de orice natura care sa merite sa-si pericliteze viata si sanatatea, desi, de cele mai multe ori, violenta fizica este dublata de hartuire menita sa manipuleze victima in a crede ca nu are optiuni superioare. Gresit, dupa opinia mea.
Violent afizica degradeaza nu numai fizic cisi mental...asa ca, nu stai pe ganduri...dupa prima palma va urma si a doua..iar viat ase va transforma in calvar!divortati , revendicati, scoteti-va certificate medicale, apelati la fundatii...dar , mai ales NU VA LASATI!!!!!...nic un barbat nu are nici o scuza pentru asta, iar in instanta,probele de violent sunt taxate...la partaj...asta daca va hotarati sa fiti pe piciorele dvs. si sa revendicati.nu vreau sa mai comentez de influenta acestui comportament asupra copiilor....DIVORTATI DOAMNELOR, viata poate sa fie si frumoasa!

Alte discuții în legătură

Violenta in familie angajat angajat sotul ma bate de foarte mult timp si nu mai suport. am apelat in nenumarate randuri la politie si nu au facut nimic deoarece el e cetatean american. de exemplu ... (vezi toată discuția)
Martor violenta domestica sorinmbo sorinmbo Buna ziua, Am urmatoarea situatie. Suntem mutati de doua luni intr-un bloc din sectorul 3, in chirie, eu, sotia si copilul de 7 ani. De vreo 3 saptamani, in ... (vezi toată discuția)
Sesizare violenta domestica tasemadi tasemadi Buna seara, Deoarece ma confrunt in familie cu un caz de vilenta domestica ( sunt ruda de gradul doi cu victima) si ca in cele mai multe cazuri victima nu ... (vezi toată discuția)