avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... femei batute de catre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

femei batute de catre soti

Buna ziua.Cine ajuta femeile batute violenta in fam este pedepsita cu o amenda.Dar sotul poate fi tras la raspundere prin tribunal?Cred ca sunt femei agresate cu sutele dar de rusine tote tac si suporta sau nu au bani sa scoata certificat medico legal.De cand suntem in criza mai toata lumea inebuneste.Pana acum nu am vrut sa cred ca banul este totul am crezut ca o casnicie se bazeaza pe respect in primul rand.Am crezut ca tot ce zboara se mananca dar cred ca la 40 ani trebuie sa aterizezi fortat ca sa te trezesti:D Am citit intr-un ziar local ce bine stiu sa ajute fundatiile aceste femei si ce bine sunt aparate de agresiuni cititi presa gratuita de la iasi frumos articol.
s-a rasăuns.violenta in familie ridica o mare intrebare. de ce stati cu acesti oameni.
Vina cea mare o au sotiile agresate care nu iau atitudine impotriva acestor comportamente violente, vina care concura cu vina agresorului. Copiii nu pot fi o motivatie suficienta pentru ca sotia sa nu introduca actiune de divort, sa nu depuna o plangere la politie impotriva sotului agresor.
Agresorii nu ar mai repeta actele lor barbare manifestate fata de sotii daca acestea ar riposta... In general, sotii nu se descurca fara sotiile lor. Acestia au nevoie sa fie ingrijiti de sotii, sa li se pregateasca masa de catre acestea etc. si multi dintre ei au convingerea ca sotiile sunt doar niste roboti care trebuie sa se supuna poruncilor lor.
Sotiile trebuie sa invete sa fie DEMNE! Nimeni nu s-a nascut sclavul altuia, nimeni nu are dreptul sa agreseze un alt om.
Exista o poanta pe care o stiu de multa vreme si vi-o impartasesc acum:
Sotiile au numai drepturi si sotii au numai obligatii.
Sotiile au dreptul sa calce, sa spele, sa faca mancare, sa faca temele cu ala micu', sa faca piata, sa mearga la serviciu, sa satisfaca obligatiile impuse de statutul de femeie maritata etc. iar sotii au obligatia sa verifice daca sotiile lor si/au exercitat in mod corespunzator drepturile...Nu radeti pentru ca tot mamele de baieti sunt primele vinovate de aceasta atitudine pe care o au barbatii fata de sarcinile casatoriei.
Se vorbeste despre egalitatea dintre femei si barbati dar aceasta este o egalitate scriptica, in fapt traim intr-o lume a barbatilor...condusa de femei....;)
Nu mai cred in nimeni si nimic (centre de ajutor, politie,medic ). Personal sunt victima intr-o astfel de casatorie, si dupa atitea batai am luat atitudine.Mi-am luat copii (plina de speranta si incredere )si am plecat la un astfel de centru unde am cerut ajutor.am povestit tot ca unor prietene fff apropiate desi nu le vazusem in viata mea.Raspunsul lor a fost sa stau 3 zile acolo ca vor lua ele legatura cu el si poate se va calma.Am spus ca vreau sa stau 3 zile pina voi gasi o camera de inchiriat,sa depun actele de divort si sa-mi gasesc ceva de lucru (mai aveam de luat pe 2 luni concediu de crestere copil )Insa d-lor au zis ca mai bine ne impacam,ca avem copii.
Am fost la politie sa depun acea plangere (am intrebat cum ma pot ajuta)si mi-au spus ca daca eu l-am batut si vin prima sa fac plingere (am ramas stupefiata,pt. ca politia nu ne cunoaste )
Am depus si actele de divort ,am avut si o avocata (la care m-am dus batuta )si nu mi-a sus de acea lege 217/2003, si pentru ca nu am avut unde sa plec cu copii (loc pt. fetita in camin nu am gasit sa pot lucra )m-am impacat cu el.
Odata am chemat ambulanta (in urma unei agresiuni) am fost dusa la spital, au vrut sa ma interneze, am refuzat pe motiv ca nu avea cine sta cu copii (el plecase din localitate si venea saptamanal )de la radiografie d-na asistenta mi-a spus ca nu e nimic grav si ca ne impacam dupa o partida de sex bun.
Evenimentele nu sunt in ordine, cum mi-am amintit,sa nu credeti ca l-au marcat in vre-un fel (pe mine da )Nu am gasit sprijin in nimeni , asa ca........Fundatiei Sensi blu am trimis un email ,daca ma pot ajuta in vre-un fel nu am primit raspuns nici acum dupa 1 an.
In aceasta vara vreau sa incerc iar sa scap din acest infern,sper sa si reusesc,dar am o mare teama,si nu mai cred sa ma ajute cineva.
Multumesc pentru rabdare si intelegere.
faptul ca v- vazut avocata batuta nu e proba.Va tebuie o strategie:
-un loc unde sa plEcati cu copiii.
-APOI, PROMOVAREA DIVORTULUI si probe :
-Certificate medico-legale si medicale
POZE,cu dvs, batuta
-martori
-interogatoriu.

Nu disperati , cautati in continuare sprijin si aparati-va.( pe orice cale!,) Oml asta nu merita nimic!!!X-(

Da, faptul ca ma vazut av.nu e o proba,dar nu ma sfatuit corect, (cred ). Trebuia sa ma trimita atunci la politie sa fac plingerea,Acel interogatoeiu unde i se pune in vedere ori sa nu mai dea in mine ori sa nu mai vina acasa pina la solutionarea cazului, sa-mi spuna sa merg atunci la medic pt. certificat, poze,martora o am pe sora mea care a ramas acasa cu copii.etc.
Si cei de la centru la fel,ei au mars pe mediere (consiliere) bun dar, cind au venit acasa la noi si le-am spus ca nu s-a schimbat nimic de ce nu m-au ajutat ? Pt. ca nu m-am dus la ei de grasa sau de bine.Nu m-am dus pt. a fi un caz si a intra in statistici, pt. a ma fotografia ei. NU CERUSEM AJUTOR LA SPECIALISTI.
Apropo de acest centru,daca inaintez actele de divort, ii pot mentiona ca martori, macar asa pot face si ei ceva?
Omul acesta a inteles ca e tara lui papura-voda (ca nu e prost ) si face ce vrea, invinge cel puternic.

Alte discuții în legătură

Violenta in familie angajat angajat sotul ma bate de foarte mult timp si nu mai suport. am apelat in nenumarate randuri la politie si nu au facut nimic deoarece el e cetatean american. de exemplu ... (vezi toată discuția)
Martor violenta domestica sorinmbo sorinmbo Buna ziua, Am urmatoarea situatie. Suntem mutati de doua luni intr-un bloc din sectorul 3, in chirie, eu, sotia si copilul de 7 ani. De vreo 3 saptamani, in ... (vezi toată discuția)
Sesizare violenta domestica tasemadi tasemadi Buna seara, Deoarece ma confrunt in familie cu un caz de vilenta domestica ( sunt ruda de gradul doi cu victima) si ca in cele mai multe cazuri victima nu ... (vezi toată discuția)