avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

am fost in concediu de odihna 8zile din luna august, iar acum mi se retine bani din salariu pentru cele 8 zile de concediu. Este corect acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:43, 23 August 2009
Ce sa insemne altceva decat nerespectarea drepturilor dvs derivate din contractul de munca.
Pentru astfel de situatii exista institutia ITM unde aveti posibilitatea sa faceti sesizare.
Ca sa inteleg mai bine......deci nu exista nici un motiv sau o lege ca sa mi se retina bani din salar daca am fost in concediu de odihna.
Asta v-am spus si noi, aici!
Daca nu am primit indemnizatia de CO asta inseamna ca trebuie sa-mi primesc salariu integral ? sau cum se procedeaza in asemenea cazuri ?
NU, doamna, concediul de odihna se plateste cu indemnizatie de concediu calculata cf codului muncii, nu au ce sa va reina din salariu.
Daca salariul dvs in ultimel 3 luni a fost identic (fara variatii), atunci da, primiti aceeasi suma si cand sunetti in concediu.
Ultima modificare: Duminică, 23 August 2009
Gratiela Ratiu, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu odihna daca in ultimele 3 luni am beneficiat de concediu medical raluky22 raluky22 Buna ziua, urmeaza sa intru in concediu de odihna. Stiu ca indemnizatia se plateste in functie de ultimele 3 luni dar eu in ultimele 3 luni am beneficita de o ... (vezi toată discuția)
Plata concediu iga iga am o nelamurire; :(-plec in concediu de odihna,mi se da o anumita suma de bani, e normal ca aceasta suma sa fie retinuta din salariile urmatoare?.sau mai bine ... (vezi toată discuția)
Renuntare la concediu si plata concediului viorelh viorelh Fiind prins cu munca , probleme de servici foarte importante , am decis sa renunt la concediu de odihna si sa lucrez in continuare. Teoretic voi lua si banii ... (vezi toată discuția)