avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Suma plata intretinere incasata de administratora de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Suma plata intretinere incasata de administratora de doua ori pe aceeasi luna

Buna ziua.Sunt nou inscris pe acest forum si deja vin cu o problema in legatura cu asociatia de locatari.
Parintii mei in varsta de 85 de ani locuiesc intr/un apartament la bloc.Cum tata lua pensia se si ducea si platea cheltuielile de intretinere lunare.Mentionez ca nu au avut datorii restante niciodata.Imi tot spuneau ca administratora le incasa mai mult decat trebuia iar eu neavand timpul necesar ptr a verifica .Intr/o zi aflandu/ma in vizita la ei am verificat chitantele pe anul 2015 si am constatat cateva nereguli.Pe luna ian ,2015 au platit suma de 238 de lei,,fiind scris de mana pe chitanta ,ianuarie,In luna feb 2015 am gasit doua chitante cu aceasi suma ,una de 210 lei cealalta cu 28 de lei si pe acestea era scris de mana ,ianuarie.Acelasi lucru l/am descoperit pe chitanta din iunie ,2015 cu suma de 99 de lei si inca o chitanta cu aceeasi suma de 99 de lei pe aceeasi luna,respectiv 99 lei, scris de mana pe ambele chitante ,iunie.Am fost la admonistratora ,i am aratat chitantele si anegat totul.Aspus ca asa trebuie sa fie ,ea nu a incasat de doua ori.Am facut reclamatie la OPC ,iar ei la randul lor a trimis reclamatia la primarie.Cei de la primaria Galati au venit in control si mi/au trimis urmatorul raspuns/
.;;;; In urma controlului efectuat rezulta ca toate chitantele enumerate se regasesc in registrul de casa si in fisa individuala al ap 43,dar inregistrarile in fisa individuala nu sunt efectuate in mod cronologic.Totodata in listele de plata afisate in cursul anului 2015 nu s/a completat ptr ap 43 valoarea atat a restantelor la plata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari cat si a penalizarilor aferent ;;;;;;
Am fost din nou la administratora sa o intreb cum rezolvam cu banii luati in plus si mi/a spus ca nu este de rezolvat nimic,ca ea nu a furat nimic si asa trebuia sa incaseze...
Va rog sa ma sfatuiti ce pasi trebuie sa urmez ptr a recupera banii incasati in plus.Mentionez ca exista toate chitantele pe anul 2015 cu plata la zi iar pe ian si iunie sumele sunt incasate de doua ori cu chitante diferite.Va multumesc
am incercat sa postez fotografii cu toate chitantele pe anul 2015 dar vad ca nu exista posibilitatea asta...
Solutionarea nu o se poate realiza aici pe forum
Aici am incercat sa va exprimam opinii despre variantele de solutionare
Chiar daca dv detineti chitante pentru plata intretinere consecutiva an 2015,verificati atent natura sumei achitate-astfel incat sa clarificati concluziile primariei care a precizat existenta restantelor la plata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari cat si a penalizarilor aferent
Ar trebui sa solicitati presedintelui de asociatie sa verifice sa justifice de ce
in listele de plata afisate in cursul anului 2015 nu s/a completat ptr ap 43 valoarea atat a restantelor la plata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari cat si a penalizarilor aferent ;

Atat timp cat inclusiv primaria a concluzionat inregistrarea chitantelor prezentate de dv,
respectiv plata aferenta tuturor lunilor anului 2015,ramane de clarificat de ce administratorul/
cenzorul invoca existenta de sume cu titlu de restanta la care s-au aplicat penalitati
Trebuie clarificat inclusiv aspectul neafisarii in lista de plata de sume cu titlu de restanta si penalitatile aplicate acestora
Numai prin analiza documentelor justificative care se afla in evidenta dv si a asociatiei de proprietari se poate clarifica problema cu care va confruntati
Succes !

Va sugerez sa cereti administratorului sa va faca o situatie gen oglinda:
- pe o coloana luna din 2015 si cota de intretinere;
- pe alta coloana suma achitata de tatal dv. si data achitarii, pe randul corespunzator lunii pe care a platit-o din coloana 1.
Numai asa o sa va convingeti daca a platit dublu sau nu.
Opinia mea ar fi ca urmatorul pas sa fie solicitarea de a consulta listele de plata pentru lunile mentionate pe chitantele dumneavoastra. Art 10 din Legea 230 prevede: "Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia."

Luati toate chitantele pe care este mentionata o suma pe ianuarie, adunati sumele si confruntati ce obtineti cu coloana de total luna din lista de plata ianuarie 2015. Procedati la fel pentru fiecare luna.

Daca suma de pe chitanta este mai mare, atunci asociatia va datoreaza bani (pentru ca au fost emise chitante in numele persoanei juridice). O varianta impaciuitoare poate fi de a constitui diferenta obtinuta in avansuri de acum inainte.
Daca sumele de pe chitante sunt mai mici, atunci, evident, datorati bani.

Daca sumele sunt egale, ar mai fi un pas in a verifica corectitudinea listelor de plata.

Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2016
Aviziero, Contabil
Va multumesc ptr sfaturi.imi sunt toate de folos .Cum voi avea noutati am sa va comunic si eventual am sa va mai cer sfaturi.

Alte discuții în legătură

Penalitati restanta la plata intretinerii betty_dumy betty_dumy Buna ziua,in urma decesului soacrei mele,sotul doreste achitarea intretinerii apartamentului unde a locuit aceasta.Problema este urmatoarea : La intretinere ... (vezi toată discuția)
Penalitati intirziere ainginer ainginer buna ziua poate sa-mi spuna si mie cineva cum se face calculul penalitatilor de intirziere la plata cotelor de intretinere Cu multumiri (vezi toată discuția)
Sumele neachitate se afiseaza ca restante? virgil1968 virgil1968 Am o mare nelamurire si va rog sa ma lamuriti, apelez la cei care administreaza asociatii de proprietari, presedinti sau contabili sau care au avut de-a face ... (vezi toată discuția)