avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Suma plata intretinere incasata de administratora de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Suma plata intretinere incasata de administratora de doua ori pe aceeasi luna

Buna ziua.Sunt nou inscris pe acest forum si deja vin cu o problema in legatura cu asociatia de locatari.
Parintii mei in varsta de 85 de ani locuiesc intr/un apartament la bloc.Cum tata lua pensia se si ducea si platea cheltuielile de intretinere lunare.Mentionez ca nu au avut datorii restante niciodata.Imi tot spuneau ca administratora le incasa mai mult decat trebuia iar eu neavand timpul necesar ptr a verifica .Intr/o zi aflandu/ma in vizita la ei am verificat chitantele pe anul 2015 si am constatat cateva nereguli.Pe luna ian ,2015 au platit suma de 238 de lei,,fiind scris de mana pe chitanta ,ianuarie,In luna feb 2015 am gasit doua chitante cu aceasi suma ,una de 210 lei cealalta cu 28 de lei si pe acestea era scris de mana ,ianuarie.Acelasi lucru l/am descoperit pe chitanta din iunie ,2015 cu suma de 99 de lei si inca o chitanta cu aceeasi suma de 99 de lei pe aceeasi luna,respectiv 99 lei, scris de mana pe ambele chitante ,iunie.Am fost la admonistratora ,i am aratat chitantele si anegat totul.Aspus ca asa trebuie sa fie ,ea nu a incasat de doua ori.Am facut reclamatie la OPC ,iar ei la randul lor a trimis reclamatia la primarie.Cei de la primaria Galati au venit in control si mi/au trimis urmatorul raspuns/
.;;;; In urma controlului efectuat rezulta ca toate chitantele enumerate se regasesc in registrul de casa si in fisa individuala al ap 43,dar inregistrarile in fisa individuala nu sunt efectuate in mod cronologic.Totodata in listele de plata afisate in cursul anului 2015 nu s/a completat ptr ap 43 valoarea atat a restantelor la plata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari cat si a penalizarilor aferent ;;;;;;
Am fost din nou la administratora sa o intreb cum rezolvam cu banii luati in plus si mi/a spus ca nu este de rezolvat nimic,ca ea nu a furat nimic si asa trebuia sa incaseze...
Va rog sa ma sfatuiti ce pasi trebuie sa urmez ptr a recupera banii incasati in plus.Mentionez ca exista toate chitantele pe anul 2015 cu plata la zi iar pe ian si iunie sumele sunt incasate de doua ori cu chitante diferite.Va multumesc
Findca batranii sunt usor de inselat va sugerez ca sa preluati dumneavoastra toate platile, eventual sa le faceti direct prin cont bancar. Pensia trebuie sa vina pe card si tot dumneavoastra sa gestionati totul.
Ar mai fi un aspect. Administratorul a omis să opereze locararul cu plata la zi şi l-a trecut la restanţieri. Oricum, pentru luna iunie apar două chitanţe cu aceeaşi valoare, nu are sens.
Da, @aviziero are perfectă dreptate. Adresaţi-vă în scris Preşedintelui Asociaţiei si cereţi copii ale listelor de cheltuieli comune pentru anul 2015. Este dreptul dvs. şi obligaţia lui.
Aveţi posibilitatea să confruntati valorile lunare afişate cu valorile lunare achitate, cât şi lunile de penalizare.
Cât priveşte penalităţile...dacă într-adevăr sunt penalităţi...cam mari sumele!!!. Şi asta numai dacă Asociaţia a fost penalizată.
aviziero a scris:

sa fie solicitarea de a consulta listele de plata pentru lunile mentionate pe chitantele dumneavoastra.

Exista deja concluziile verificarii serviciului specializat din primarie
toate chitantele enumerate se regasesc in registrul de casa si in fisa individuala al ap 43,dar inregistrarile in fisa individuala nu sunt efectuate in mod cronologic.Totodata in listele de plata afisate in cursul anului 2015 nu s/a completat ptr ap 43 valoarea atat a restantelor la plata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari cat si a penalizarilor aferent ;;;;;;

Rezulta fara echivoc ca sumele consemnate in chitante se regasesc, dar mai exista sume neachitate la care au fost aplicate penalitati
Trebuie sa se clarifice natura sumelor pretinse neachitate
Va multumesc pentru sfaturile si ajutorul acordat .
petricadracea a scris:
Cât priveşte penalităţile...dacă într-adevăr sunt penalităţi...cam mari sumele!!!. Şi asta numai dacă Asociaţia a fost penalizată.

Apreciez comentariul dumneavostra dar nu inteleg partea citata. Am recitit mesajele initiatorului acestui subiect si nu am gasit ce restante are si ce penalizari aferente acestor restante ar avea. De acea nu inteleg de unde ati dedus ca penalizaile sunt cam mari! Poate mi-a scapat mie acest amanunt.
Apoi, conform legii 230/2007 si HG 1588/2007, asociatia de proprietari poate aplica penalizari conform sistemului propriu de penalizari adoptat de comitetul executiv in limita maxima de 0,2%/zi.... Nicaieri in legislatie nu se prevede ca penalizarile se aplica de asociatie restantierilor "numai dacă Asociaţia a fost penalizată".
Sper sa nu fie cu suparare dar cred ca ati interpretat putin gresit aceste aspecte.

Alte discuții în legătură

Penalitati restanta la plata intretinerii betty_dumy betty_dumy Buna ziua,in urma decesului soacrei mele,sotul doreste achitarea intretinerii apartamentului unde a locuit aceasta.Problema este urmatoarea : La intretinere ... (vezi toată discuția)
Penalitati intirziere ainginer ainginer buna ziua poate sa-mi spuna si mie cineva cum se face calculul penalitatilor de intirziere la plata cotelor de intretinere Cu multumiri (vezi toată discuția)
Sumele neachitate se afiseaza ca restante? virgil1968 virgil1968 Am o mare nelamurire si va rog sa ma lamuriti, apelez la cei care administreaza asociatii de proprietari, presedinti sau contabili sau care au avut de-a face ... (vezi toată discuția)