avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restituirea fondului de reparații la vânzarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restituirea fondului de reparații la vânzarea apartamentului

Bună ziua, recent am cumpărat un apartament , iar când am mers să mă înregistrez la asociația de proprietari, administratorul mi-a spus că trebuie să plătesc fondul de reparații din urmă deoarece el l-a restituit vechiului proprietar. Mie nu mi se pare corect din moment ce la data semnării contractului de vânzare cumpărare în adeverință de la asociația de proprietari se specifică, ca nu sunt datorii , acum să îmi spună că sunt datorii pe lunile când eu nu eram proprietar. Sund de acord să plătesc fondul de reparații din data la care am devenit proprietar.
Va mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2016
realplayer, utilizator
Cel mai recent răspuns: andrei_rosu23 , utilizator 08:51, 8 Septembrie 2016
Am sa va spun ce intuiesc ca se va intampla.
Dv. va veti duce la administrator sa va platiti luna de luna ce aveti de plata, inclusiv rata la cota de reparatii, administratorul va stinge de la acest fond ceea ce acum va pretinde sa platiti din urma, iar cand dv. veti rasufla usurat ca ati terminat cu fondul de reparatii, administratorul va va spune ca mai aveti de plata .....
Parerea mea este sa lamuriti problema dintru inceput si nu numai amenintandu-l ca nu veti plati, ci aducandu-l de comun acord cu dv. sa rezolve cumva aceasta chestiune, adica sa va considere achitat de la momentul cand ati devenit proprietar pana la momentul achitarii de catre dv. a acelui partial din cota de reparatii care va revine la plata.

Altfel riscati sa ramaneti cu restanta care se va penaliza, iar cu timpul, cine stie (?), poate veti fi actionat si in judecata. Stiti, timpul trece, lucrurile se mai uita, se mai linistesc, dar dv. ramaneti cu problema intreaga nerezolvata si pe deasupra si cu alte sume in plus - penalizari, costuri cu procesul etc.

Va vad hotarat sa nu treceti nimic de la dv., dar e mai bine s-o faceti acum si sa nu lasati timpul sa raceasca ciorba....
realplayer a scris:
După ce notarul a vorbit cu fostul proprietar, acesta din urmă m-a sunat să îmi spună că el nu a făcut presiuni asupra administratorului să-i restituie banii, si ca eu nu sunt obligat să plătesc în continuare fondul de reparații

Depinde ce intelege fiecare prin presiuni. El fiind presedinte sigur ca astiut ce face in momentul cand a primit banii. Eu nu cred ca administratorul l-a obligat pe presedinte sa ia banii din fondul de reparatii. Au gresit amandoi, atat presedintele cat si administratorul nerespectand legea 230/2007. Puteti sa-i reclamati pe amandoi la primarie, la serviciul asociatii de proprietari sau chiar la Politie pentru ca au scos bani din asociatie bani ce nu se cuvin fostului presedinte si proprietar.

fondul de reparatii nu se restituie.
Punct.
referitor la răspunsul Dnei Elga : si eu m-am gândit la această posibilitate. Dar mă întreb dacă va proceda așa cum o să dovedească că eu sunt restanțier din moment ce am plătit lună de lună, sau cum poate sa treacă pe lista de cheltuieli la rubrica fond de reparații doar la mine o sumă de plată fără să treacă și celorlalți proprietari ?

M-am gândit foarte serios să-i reclam, dar mă gândesc că poate după ce-i voi reclama ei vor pune banii înapoi , si vor spune că eu am mințit , ei nu vor recunoaște că au retras vreodată acei bani. Voi încerca să înregistrez discuțiile viitoare dintre noi dar nu stiu daca este legal.
Depuneti o solicitare in scris si cereti raspuns tot in scris prin care sa explice situatia debitelor dumneavoastra. Apoi vedeti ca orice v-ar cere, orice suma, ar trebui sa fie afisata pe lista de plata. Fotografiati lista de plata si aveti inca o dovada.

Alte discuții în legătură

Reclamatii administrator fardia fardia Buna ziua, As dori sa aflu unde pot reclama administratorul blocului deoarece acesta refuza sa imi elibereze adeverinta necesara la instrainarea ... (vezi toată discuția)
Fodul de reparatii se restituie? dragodar dragodar Buna ziua, Vreau sa va intreb daca fondul de reparatii de restituie fostului proprietar la vanzarea apartamentului. De la asociatie i s-a spus ca nu se ... (vezi toată discuția)
Achitare retroactiva a fondului de rulment Crisovan Crisovan Buna ziua, Situatia sta in felul urmator: proprietarul unui apartament nu a fost de gasit cativa ani, perioada in care ceilalti locatari sustin ca au ... (vezi toată discuția)