avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restituirea fondului de reparații la vânzarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restituirea fondului de reparații la vânzarea apartamentului

Bună ziua, recent am cumpărat un apartament , iar când am mers să mă înregistrez la asociația de proprietari, administratorul mi-a spus că trebuie să plătesc fondul de reparații din urmă deoarece el l-a restituit vechiului proprietar. Mie nu mi se pare corect din moment ce la data semnării contractului de vânzare cumpărare în adeverință de la asociația de proprietari se specifică, ca nu sunt datorii , acum să îmi spună că sunt datorii pe lunile când eu nu eram proprietar. Sund de acord să plătesc fondul de reparații din data la care am devenit proprietar.
Va mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2016
realplayer, utilizator
Cel mai recent răspuns: andrei_rosu23 , utilizator 08:51, 8 Septembrie 2016
Așa am să procedez, am făcut deja poze la lista de plată a cheltuielilor pe ultima lună, si nu apar restanțe, o să văd cum va justifica eventualele restanțe lună următoare din moment ce eu sunt obligat să plătesc diar din luna Septembrie . In contractul de V/C se specifică , ca vânzătorului îi revine obligația să achite toate datoriile către asociația de proprietari si furnizori datorate până in data dev31 August inclusiv.
Vă mulțumesc foarte mult pentru sfaturi !!
Daca se repara ceva suma se imparte pe fiecare apartament functie de diverse criterii indiferent de cand a fost cumparat apartamentul. Toti trebuie sa participe si sa aiba acelasi fond sau proportional cu suprafata sau numar camere (aici nu stiu exact). Deci vreti nu vreti va trebui sa constituiti acel fond dintr-o data sau treptat, aici intervine negocierea. Nu se poate ca dumneavoastra sa platiti mai putin ca ceilalti - nu ar fi cinstit.
Cu tot respectul Domnul Alex , va rog să citiți toate postările din acest subiect, căci nu sunteți in temă.
Eu sunt de acord să plătesc , dar nu din urmă, ci doar de când am devenit proprietar.
Fondul de reparatii a fost aprobat de Adunarea Generala a Asociatiei din data de....... ,unde s-au stabilit sumele ce se vor retine lunar/apartament, cât şi data la care se începe reţinerea acestor sume.Daca sumele au început să se reţină înainte de 01.09. a.c., pâna la această dată cad în sarcina vechiului proprietar. Datoria dvs. începe de la data cînd a fost semnat actul de v/c. " Mânăria " -pentru că aşa se numeşte- este ciubucul Preşedintelui care contrar legii a aprobat returarea banilor şi a administratorul care a scos banii din contul destinat fondului de reparaţii. Ambii sunt în solitar buni de plată. Dar asta este treba lor, ca de altfel şi modul cum o vor "cârpi". Fără ameninţări şi fără să le daţi idei.
Dvs. faceţi cererea de înscriere în Asociaţia de Proprietari - atât- şi cereţi numărul de înregistrare. Apoi, adresati-vă în scris Preşedintelui Asociaţiei ( tot cu număr de înregistrare) şi specificaţi că de la acea dată, ca membru al Asociaţiei, veţi începe plata lunară a sumei de bani pentru întregirea fondului de reparaţii. Lunar verificaţi suma afişată, să corespundă cu cea a unui vecin cu apartament similar(s-ar putea să încerce defalcarea întregii sume).
Succes.
Vechiul proprietar era si președintele asociației de proprietari, deci vă dați seama că ei s-au gândit bca eu voi fi vreun necunoscător si nu ma voi interesa daca ce au făcut ei este legal sau nu, si voi plati din urmă.
Sumele au început să se adune din luna Ianuarie 2016 , ei argumentând că eu voi beneficia de pe urma lucrări și nu vechiul proprietar. Aici eu argumentând că nu am locuit acolo până acum deci eu nu am distrus nimic , dar cel mai important este că au procedat ilegal. Dacă legea ar zice că Fondul de reparații cs și in cazul fondului de rulment să se restituie vechiului proprietar atunci m-aș conforma indiferent că îmi convine sau nu.
Ultima modificare: Duminică, 4 Septembrie 2016
realplayer, utilizator

Alte discuții în legătură

Reclamatii administrator fardia fardia Buna ziua, As dori sa aflu unde pot reclama administratorul blocului deoarece acesta refuza sa imi elibereze adeverinta necesara la instrainarea ... (vezi toată discuția)
Fodul de reparatii se restituie? dragodar dragodar Buna ziua, Vreau sa va intreb daca fondul de reparatii de restituie fostului proprietar la vanzarea apartamentului. De la asociatie i s-a spus ca nu se ... (vezi toată discuția)
Achitare retroactiva a fondului de rulment Crisovan Crisovan Buna ziua, Situatia sta in felul urmator: proprietarul unui apartament nu a fost de gasit cativa ani, perioada in care ceilalti locatari sustin ca au ... (vezi toată discuția)