Multumesc, deocamdata nu au facut un demers juridic doar ameninta ca vor face.
Sper ca lucrurile sa nu degenereze, in caz de necesitate va voi solicita si pentru alte lamuriri.
Multumesc incaodata pentru sprijinul acordat.
am incercat sa discut si sa le explic, ba chiar am avut o intalnire cu dasii si am returnat 40%din arvuna, nu ma imbogatesc dar nu vreau sa fiu jignita fara a avea vreo vina.
Diferenta consider ca reprezinta pierderea timpului meu si neinstrainarea imobilului in cele 4luni si folosirea terenului + culegerea rodelor de catre dansii.
Ca sa fie clar, cu escrocii te comporti ca un escroc, cu oamenii cinstiti de comporti cum au scris mai sus mai marii antevorbitori. Deci, fara contract, sansele scad pentru cei care au dat arvuna. In functie de cum au dat banii, in cont-ce scrie in descrierea platii, in mana-cu martori,fara martori, oricum martorii apar chiar daca n-au fost, sansele cresc sau scad pentru ei in instanta. Daca au fost neglijenti, puteti spune ca au fost chirie, ANAF nu e prea in forma, mai bine platiti ceva la ANAF daca prin absurd, caz rarisim, vine vreun inspector de la Taxe si Impozite. Daca intenteaza proces, intentati si dumneavoastra pentru plata lipsei dreptului de folosinta in lunile respective. La proces va trebui sa plateasca taxa de timbru pentru suma ceruta, altfel procesul nu se misca dupa noul cod. Daca taraganeaza plata taxei de timbru, n-are chef de proces ca n-are bani, chemarea in instanta e gratis, se poate face cu un simplu plic la posta trimis la instanta, avocatul nu este necesar. Un proces de genul, daca e in Bucuresti, poate dura peste doi ani prin tot felul de amanari, expertize si constatari. Va puteti chiar distra daca sunteti mai sugubat. EI poate cere si dobanda legala la suma. Daca prin absurd pierdeti la ultima instanta, nu e totul pierdut, depinde de ce fel de venituri aveti, el va avea 3 ani sa inceapa executarea silita, care, se aproba tot de instanta :)) Daca aveti conturi in banca, treceti-le pe numele mamei, de exemplu, cu dumneavoastra imputernicit iar la serviciu cereti plata cash si emiteti procura pe numele mamei de ridicare a banilor. La fel si cu masina, treceti-o pe numele ei. Cu apartamentele/terenurile este mai greu, insa vorbim totusi de o datorie de 3500ron. Sfatul meu, nu mai dati nici un ban, daca ati si vandut, blocati-le numarul de telefon si la revedere, drum bun! Si nu uitati, orice datorie se prescrie in 3 ani daca nu se incep demersurile in instanta in timpul asta!