avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata cote de intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata cote de intretinere

Pana la ce data pot plati fara a mi se calcula penalizari daca pe lista scrie: data intocmirii 26.08.2016, data afisarii 01.09.2016 si data scadenta 21.09.2016?
Cel mai recent răspuns: Georgeta2016 , utilizator 15:18, 11 Septembrie 2016
Administrator e aceasta firma care nu a venit niciodata la sediul asociatiei si care trimite un casier in fiecare joi sa faca incasari si atat si pe care daca il intrebi ceva zice ca nu stie. Aceste firme nu au nici un control , nici o raspundere? Chiar fac ce vor ele? Imi asum raspunderea pentru ceea ce spun deoarece am documente din care rezulta falsurile si greselile dar nu sunt luate in considerare.
Sunteti un fel de Don Quijote care se lupta cu morile de vant.

Ar trebui sa faceti presiuni constante pe comitet, pe presedinte, sa le aratati deficientele de calcul sau alte matrapazlacuri ale firmei, astfel incat sa fie determinati sa se prezinte la asociatie si, daca nu va intelegeti cu ei, in final sa renuntati la serviciile lor.

Deja li s-a dus vestea ca nu se mai poate lucra cu ei. Au fost lacomi, au strans o multime de contracte si acum nu mai fac fata.
Nu ar fi lipsit de interes sa faceti reclamatii si la primaria de care apartineti, la seviciul de relatii cu asociatiile de proprietari.
Am un raspuns de la Primaria Municipiului Bucuresti - Politia Locala care confirma ca exista 3 apartamente care nu au PV de debransare de la Radet dar care nu platesc caldura si apa calda. Si? Indiferenta totala fata de aceste greseli si multe altele.

Din fericire nu sunt singura pentru ca alaturi de mine mai sunt si alti proprietari care au vazut aceste greseli. Ne intereseaza cum putem si daca putem sa dam in judecata aceasta firma fara acordul presedintelui si a comitetului si sub ce forma sau daca aceasta firma poate fi controlata de cineva? Noi ne-am gandit la o plangere penala.
Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2016
Adriantot, moderator
Georgeta2016 a scris:


Ad Gen poate stabili numai procentul
presedintele iar acesta zice ca firma face lista si el nu stie nimic.
Credeti ca primaria sau cine altcineva ne poate ajuta? Unde se poate reclama aceasta firma Sc Scomet Nord Srl care intocmeste liste gresit si nu respecta legea?

Adunarea generala poate evntual sa dispuna aplicarea penalitatilor in procent mai mic de 0,2% zi/intarziere,procent maxim prevazut de art 49 L nr 230/2007
Presedintele de asociatie-daca este persoana responsabila care exercita cu respect si cu buna credinta obligatiile asumate la preluarea functiei are competenta sa impuna angajatului asociatiei=firma de administrare imobil sa respecte dispozitiile in vigoare
Daca la nivelul asociatiei dv de proprietari nu puteti solutiona,sesizati oficial serviciul de sprijinire si indrumare asociatii de proprietari

Georgeta2016 a scris:
Ne intereseaza cum putem si daca putem sa dam in judecata aceasta firma fara acordul presedintelui si a comitetului si sub ce forma sau daca aceasta firma poate fi controlata de cineva? Noi ne-am gandit la o plangere penala.

Putetri da in judecat pe oricine dar fiindca sunteti organizati in asociatie de proprietari lucrurile se rezolva altfel.
Discutati cu presedintele si membrii comitetului pe care i-ati ales.
Convocati adunarea generala si alegeti alti membri in comitet si alt presedinte daca actualii nu-si faca treaba legal.
Noii alesi pot rezilia contractul cu actuala firma de administrarea daca nu o face actualul comitet.
Daca cei din conducerea asociatiei fura din banii asociatiei, sigur ca puteti face plangere penala.

Cat despre aplicarea penalizarilor, asa cum prevede legea 230/2007 fiecare asociatie de proprietari isi stabiliste propriul sistem de penalizari, sigur in limitele legii. Acest sistem de penalizari se adopta de comitetul executiv si poate prevedea, de exemplu, penalizari dupa 2 zile, 10 zile sau 51 de zile de la afisarea listelor. Plaja este larga.

Alte discuții în legătură

Afisare liste intretine cu intarziere de 4 luni yotantzy yotantzy Buna ziua , Locuiesc in Sos .Viilor Nr.92 Bl.4 A si B , blocul este administrat de Firma SCOMET , listele de intretinere se afiseaza cu 4 luni in urma ,pe ... (vezi toată discuția)
Lipsa bani asociatie de proprietari Georgeta2016 Georgeta2016 Buna ziua, ieri am aflat de la cenzor ca exista o gaura=lipsa de 19000 lei adica 190000000 milioane vechi in gestiunea asociatiei de proprietari si ea exista ... (vezi toată discuția)
Calcul penalitati nutzzu nutzzu Buna ziua.As dori sa stiu modul de calcul al penalitatilor pentru sumele de bani neachitate la intretinere intrucat am solicitat acest lucru administratorului ... (vezi toată discuția)