avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata cote de intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata cote de intretinere

Pana la ce data pot plati fara a mi se calcula penalizari daca pe lista scrie: data intocmirii 26.08.2016, data afisarii 01.09.2016 si data scadenta 21.09.2016?
Cel mai recent răspuns: Georgeta2016 , utilizator 15:18, 11 Septembrie 2016
Multumesc pentru raspunsuri si asa vom face adica usor si cu calm. Comitetul nou ales are numai 6 membri impreuna cu presedintele si ni s-a spus ca trebuie nr impar asa ca ce putem face acum? Adunarea generala a fost tinuta de vechiul presedinte si procesul verbal a fost scris de un membru din vechiul comitet care in momentul in care a vazut ca o sa piarda a scris numai aiureli si greseli intentionate pe care nu le-am vazut atunci. Putem face un tabel rectificativ semnat de cei prezenti la adunare care sa indrepte greselile?
Aveti doua solutii: "adaugati" inca un membru in comitet sau "scoateti" un membru din comitet.
Daca vreti sa fiti 7 membri, ca sa nu mai convocati o adunare generala pentru asta, propuneti un proprietar membru in comitet dupa ce vorbiti intre dumneavoastra cei 6 si vorbiti si cu omul respectiv sa accepte. Srieti aceasta propunere in doua fraze pe o hartie unde spuneti scurt ca in conformiate cu legea trebuie sa mai alegeti un membru in comitet si apoi faceti un tabel cu toti proprietarii din asociatie. Treceti pe la fiecare si obtineti cat mai multe semnaturi. Daca aveti 50%+1 pe acel tabel, anexati-l la PV al adunarii generale si sunteti in regula.
Daca vreti sa fiti doar 5 membri, in prima sedinta de comitet, discutati si vedeti daca cineva vrea sa se retraga. Daca se retrage din comitet cu motivatia ca acest comitet sa corespunda legislatiei din punct de vedere al numarului membrilor, ati rezolvat-o. Consemnati asta in PV al sedintei de comitet si sunteti in legalitate. Cei ce se retrage oficial poate participa oricand la sedintele de comitet ca oricare al membru al asociatiei dar nu va putea vota.
Multumesc pentru raspuns. O sa aleg varianta cu 7 membrii pentru ca nu vreau sa scot pe cineva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Afisare liste intretine cu intarziere de 4 luni yotantzy yotantzy Buna ziua , Locuiesc in Sos .Viilor Nr.92 Bl.4 A si B , blocul este administrat de Firma SCOMET , listele de intretinere se afiseaza cu 4 luni in urma ,pe ... (vezi toată discuția)
Lipsa bani asociatie de proprietari Georgeta2016 Georgeta2016 Buna ziua, ieri am aflat de la cenzor ca exista o gaura=lipsa de 19000 lei adica 190000000 milioane vechi in gestiunea asociatiei de proprietari si ea exista ... (vezi toată discuția)
Calcul penalitati nutzzu nutzzu Buna ziua.As dori sa stiu modul de calcul al penalitatilor pentru sumele de bani neachitate la intretinere intrucat am solicitat acest lucru administratorului ... (vezi toată discuția)