avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie simulata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie simulata

Buna,
Tata si mama ii fac contract de vanzare fratelui meu pe intregul lor patrimoniu.
intrebari:
1. Ce sanse am sa declar respectivul act nul?
2.Care este procedura?
3. Eu cu ce ma aleg in calitate de mostenitor al celor doi, daca nu reusesc sa declar nul contractul de v-c?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Stelea , Avocat 14:10, 28 August 2009
liliana.fleancu a scris:

Speta alcatuita ca rezolvare avand ca temei dreptul substabtial civil, expusa de catre colegi, este "ipso facto", o abordare primitiva! Vedeti spre rezolvare abordarea in ramura dreptului financiar-fiscal! Daca nu realizezi efectiv plata, avandul cauza, fireste, nu va plati impozitul defipt! Relationati, in masura aprehensiunii! Plata va fi fost facuta, in masura in care impozitul nu va fi platit de catre vanzator? Fireste ca nu! Asadar, aveti deschisa inca de pe acum calea ac- tiunii in anulare!
...asa-mi trebe daca nu mi-o placut scoala...nu inteleg nimik...
ovi_dragomir a scris:

liliana.fleancu a scris:

Speta alcatuita ca rezolvare avand ca temei dreptul substabtial civil, expusa de catre colegi, este "ipso facto", o abordare primitiva! Vedeti spre rezolvare abordarea in ramura dreptului financiar-fiscal! Daca nu realizezi efectiv plata, avandul cauza, fireste, nu va plati impozitul defipt! Relationati, in masura aprehensiunii! Plata va fi fost facuta, in masura in care impozitul nu va fi platit de catre vanzator? Fireste ca nu! Asadar, aveti deschisa inca de pe acum calea ac- tiunii in anulare!
...asa-mi trebe daca nu mi-o placut scoala...nu inteleg nimik...

Ceva de genul "dura lex sed lex, drept in plex". Cred ca nici cu google translator nu ne rezolvam nedumeririle.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 August 2009
Gabriel Stelea, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanzare teren danielovski danielovski As vrea va rog sa stiu daca se poate ataca un act de vanzare autentic , 2005, dat fiind faptul ca la acea data procura nu era autentica (au fost 3 proprietari) ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptul de a contesta contractul de vanzare cumparare? cristinelblondu cristinelblondu daca unul din copii cumpara de la parinti o proprietate cu contract de vanzare cumparare,cine poate ataca contractul si in cat timp.? (vezi toată discuția)
Părinții vor să cedeze apartamentul unuia dintre cei doi copii cu act de vânzare-cumpărare, dar fără plata prețului. se impune un preț minim de vânzare? Cris D. Cris D. Daca parintii vor sa cedeze apartamentul unuia dintre cei doi copii, cu act de vanzare/cumparare, trebuie sa faca dovada primirii banilor de la fiu? Mentionez ... (vezi toată discuția)