avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical in prima zi de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical in prima zi de munca

Buna seara!Am o problema de discutat cu d-voastra.Pana in urma cu 2 saptamani am lucrat la o firma,(timp de 7 ani)idupa care m-am angajat la alta.In prima zi de munca.am suferit un accident,in urma caruia am fost internat in spital,spitalizat cu internare de zi.La iesirea din spital,am primit cateva zile de concediu medical,continuate cu inca 14 zile date de medicul de intreprindere pe acelasi diagnostic de la spital.Intrebarea mea este daca cei de la firma imi pot face probleme din cauza asta,si pana la cate zile de cm pot sa -mi mai iau fara probleme.Daca diagnosticul pe care l-am primit acum,la aceasta internare,m-ar impiedica sa-mi desfasor activitatea in continuare,ce se poate intampla?cu multumiri
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 10:05, 11 Septembrie 2009
1. La data angajarii ati fost sanatoasa si ati primit avizul medical.
2. In prima zi de lucru v-ati accidentat, deci, in functie de starea actuala de sanatate vi se poate modifica fisa de aptitudine.
3. S-ar putea ca starea sanatatii sa nu permita sa mai lucrati pe postul respectiv.
4. Nu ne-ati spus ce ati facut la control la Bucuresti! V-au dat apt de munca pentru postul ocupat?
5. Daca din punct de vedere medical nu mai corespundeti, in baza deciziei organelor de expertiza medicala, angajatorul va poate concedia.
6. Cititi toate interventiile de mai sus si veti intelege.
Multa sanatate!
ok.fisa de aptitudini se elibereaza pe baza fisei postului si a fisei de evaluare a riscurilor.in prima fisa ,cea de la angajare,eu fiind personal TESA,cu munca de birou,nu aveam munca la inaltime si alte asemenea,deci eram apt.acum nu mai am voie la inaltime dar eu nu lucrez la inaltime si totusi sunt inapt.cum?
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2009
stefaniaaldea, utilizator
1. Eu nu mai inteleg ce se intampla! Ori dvs. nu ati spus tot ori angajatorul nu procedeaza bine: cum poate sa lucreze un salariat de birou la inaltime? Aveti cumva locul de munca pe un balcon?!
2. Inseamna ca salariatii dintr-un birou situat la etajul 15 sa aiba centuri de siguranta!?
Dl. Tudor, m-ati facut sa rad........cool faza cu centurile de siguranta :D

Cu o adverinta de la medicul de familie, care are cunostinta de concediile ei medicale, deoarece le-a vizat, din care rezulta apt de munca, nu poate reincepe lucru? De ce trebuie acum inco o fisa de aptitudini? Ce legatura are fisa postului unui angajat tesa cu medicul de medicina muncii?
Poate medicul de intreprindere ar avea....sau inspectorul de protectia muncii care face evaluarea locurilor de munca.
Topicul acesta este initiat in 24August, banuiesc ca de atunci ar avea concediu medical....sau de cand daca vrea sa spuna user-ul....
1. Pentru orice post este nevoie de medicul de medicina muncii.
2. De ce faceti discriminari, colega @namiru? O femeie care anunta pe angajator ca este gravida ce face? Medicul de medicina muncii verifica conditiile de munca si spune daca femeia respectiva poate lucra sau nu la acel loc de munca. O.K.?

Alte discuții în legătură

Evaluare medicala livialina livialina Lucrez intr-un mediu foarte solicitant si in urma unor evaluari medicale am obtinut diagnosticul oboseala cronica. Firma la care lucrez a efectuat si ea o ... (vezi toată discuția)
Control medical periodic mateciuc mateciuc Mai este 9obligatoriu ca medicul de medicina muncii sa treaca in fisa individuala de securitate si sanatate in munca rezultatul controlului medical periodic ( ... (vezi toată discuția)
Perioada pastrare documente MadaCaravan MadaCaravan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu ceva clarificari referitoare la perioadele de stocare/arhivare a documentelor SSM/SU. Cat ar trebui sa fie pastrate ... (vezi toată discuția)