Salutare tuturor!
Cum stati cu invatatul...ex e undeva prin nov am inteles!
Eu sunt intr-o situatie speciala: am 6 ani vechime ( carte de munca), dar nu sunt inscrisa in colegiul cons jr.Mi-am depus cererea de inscriere acum 1 luna....si deocamdata nici un rasp. Cica ei sunt "ofticati" ca doar acum apelam la ei,cand avem nevoie( la Buc s-au inregistrat 6.000 de cereri de inscriere intr-o luna).Mi-e frica sa nu refuze inscrierea...desi n-au nici un motiv legal, in lege nespecificandu-se un termen fix pana la care te poti inscrie, iar celelalte conditii le indeplinesc.
Mai este cineva in aceiasi situatie???
pt. LILI ANG
Intrebarea mea era,dak in decembrie fac 2 ani si mi-as da def.ul in profesia juridica,cand o sa pot merge la cel pt avocatii definitivi?stii ceva de acel examen?multumesc mult!
Greu de estimat:D
Daca pana acum, erau acceptati ca definitivi in avocatura si consilieri juridici avand doar 2 ani vechime si ex de definitivat de la CCJ, in temeiul art. 281 din Statut ( mai multe cazuri la Bucuresti dar si in alte barouri din tara), in acest moment nu este posibil, deoarece legea este modificata prin OUG 159/2008.
In Senat legea de aprobare a acestei ordonante prevedea ca modificare ca persoanele cu vechime in alte profesii juridice de minim 5 ani sa fie admise ca avocati definitivi.
Camera Deputatilor inca nu a facut nici macar pasul intocmirii raportului de catre comisia lor juridica in privinta acestei legi de aprobare a OUG 159/2008. Urmareste PL 189/2009.
Cat priveste masurile UNBR in aceasta privinta, vorba prin targ este ca in acest week-end s-ar fi aprobat vis-a-vis de organizarea ex pentru definitivi cele precizate pe forum in mesajele anterioare.
Pt Diana
am dat tf la Consiliul juristilor si mi s-a spus ca imi pot da def fara nici un fel de problema.
am sunat la barou dupa si mi-au zis ca inca nu stiu cand si unde se va organiza examenul dar,se pare ca prin dec sau ianuarie!!
Irina, la Comisia Juridica mi s-a spus ca PL a fost deja de 3 ori pe ordinea de zi in aceasta sesiune parlamentara, si ca reprezentantul UNBR a fost de fiecare data prezent, si ca la cererea UNBR s-a amanat intocmirea raportului pana la intrunirea consiliului UNBR din week-end-ul trecut.:) Si ca, asa cum este normal de altfel, orice fel de memorii facute de persoane sau grupuri din afara profesiei de avocat nu sunt practic luate in calcul, doar propunerile si solicitarile reprezentantilor profesiei.
Chiar daca pe ordinea de zi publicata pe site-ul Camerei PL a aparut o singura data in septembrie, ar mai exista o anexa la ordinea de zi, care s-ar publica si ea, dar eu nu am observat-o niciodata incarcata de site. Dar se pot studia inregistrarile video de la lucrarile comisiei :))
A, si despre examen, se aude din mai multe surse ca ar fi in varianta scrisa mai sus de Body, cu comisia care are de intocmit un nou regulament de examen si o noua tematica s.a.m.d., de tipul celor de la INM.
Dilema
nayra
Buna ziua tuturor,
M-am inscris recent pe acest forum si am citit multe din intrebarile si raspunsurile de pe acest forum.Poate cineva ma lamureste .Sunt ... (vezi toată discuția)