avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere avocat definitiv 2009
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere avocat definitiv 2009

Salutare tuturor!
Cum stati cu invatatul...ex e undeva prin nov am inteles!
Eu sunt intr-o situatie speciala: am 6 ani vechime ( carte de munca), dar nu sunt inscrisa in colegiul cons jr.Mi-am depus cererea de inscriere acum 1 luna....si deocamdata nici un rasp. Cica ei sunt "ofticati" ca doar acum apelam la ei,cand avem nevoie( la Buc s-au inregistrat 6.000 de cereri de inscriere intr-o luna).Mi-e frica sa nu refuze inscrierea...desi n-au nici un motiv legal, in lege nespecificandu-se un termen fix pana la care te poti inscrie, iar celelalte conditii le indeplinesc.
Mai este cineva in aceiasi situatie???
Cel mai recent răspuns: dr. Dan , utilizator 15:44, 16 Februarie 2010
E bataie de joc cu examenul asta...
De ce nu respecta legea, art. 33, l51/95, unde se prevede obligatia de a organiza anual examen??
Ce ne pun la cale?un examen total schimbat fata de anii trecuti, incat promovabilitatea sa fie ok ptr ei, adica un 1%?
Noi ce trebuie sa facem acum? Sa stam acasa sa invatam...sa ne cautam de lucru, job pe care l-am abandonat in ideea de a sta acasa si a invata ptr admiterea in barou 2009?Ok...dar ce sa invatam?
Imi exprim dezgustul total fata de acest examen si fata de cei ce il organizeaza!!!
Numai dupa ce se modifica sau se completeaza Legea 51/1995 se poate vb de un examen si ptr. cei cu vechime cu alte profesii juridice , pana atunci , obligatoriu stagiu. Urmariti modificarile Legii 51 !
Legea nu se modifica pana cand comisia juridica nu face raportul cu privire la PL 189...si comisia nici nu-l are pe ordinea de zi, pentru ca inca asteapta punctul de vedere al UNBR cu privire la modificarea Legii 51...Fara raport, plenul nu poate dezbate legea:)
Pe saitul UNBR au aparut cateva decizii de la Consiliul din 10 octombrie, dar niciuna nu priveste acest examen de admitere pentru dobandirea calitatii de avocat definitiv.
Poate raportul e strans legat de ceea ce se va decide in 12 decembrie.
In fc de cele decise se va intocmi raportul si data examenului...asa ma gandesc.Alta explicatie nu am!
Comisia din 12 va stabili modalitatea, formatul...tipul ex nostru.Asta e cert!
Important e, daca vor fi suficiente 60 de zile ptr a ne putea pregati ptr noul examen nascocit acum!
Daca vor fi numai spete si formulari de actiuni...noi juristii, vom fi in dezavantaj, de ex pe parte penala, fata de procurorii veniti la ex.Atunci sa dea si din comercial, unde suntem avantajati!
Incertitudinea asta ma omoara...
Se are ca in unele barouri-este vb de baroul Satu Mare- sunt primiti la examenul de definitivat din noiembrie si cei care au 5 ani vechime in alte profesii juridice

Alte discuții în legătură

Vechime 10 ani ca si c.j. dorinv dorinv Vreau sa pun o intrebare: Un consilier juridic cu vechime in prezent de 10 ani, fara a avea examen de definitivat in profesie si fara a avea vechime de 5 ani ... (vezi toată discuția)
Examen barou pentru persoane cu vechime juridica de 5 ani ContSters116443 ContSters116443 Buna ziua, Pe site-ul Baroului Bucuresti am citit ca, in perioada 17-21.11.2010, va fi organizat examenul de intrare in profesie (ca definitiv), al celor ce ... (vezi toată discuția)
Dilema nayra nayra Buna ziua tuturor, M-am inscris recent pe acest forum si am citit multe din intrebarile si raspunsurile de pe acest forum.Poate cineva ma lamureste .Sunt ... (vezi toată discuția)