La aceasta intrunire de la Craiova, s-a numit o comise care va face propunerea de subiecte ptr ex ns, iar in 12 dec se vor intalni din nou ptr a stabili data ex si restul informatiilor.Deci numai prin 15 dec vom afla mai multe.Vom avea deci alte subiecte...
Tare se coroboreaza cu ce am scris eu acum cateva sapt pe topic...il caut si l postez!E vorba de un grup de prof de la Univ Buc, chemati de barourile teritoriale sa faca propuneri in vederea ex, iar propunerile lor le-am postat eu anterior, luate de la un coleg de-al ns ce le postase pe alt topic!
Am gasit:
Subiect: RE: Admitere Barou 2010
Aşa cum am mai scris şi în cadrul unui alt subiect dedicat examenului de primire în Barou, există o propunere venită din partea mai multor barouri "teritoriale", în sensul unui concurs de admitere în Barou în trei etape cu acelaşi coeficient de dificultate ca şi examenul de admitere la INM.
Vor fi 3 etape ale concursului (asemănător concursului de admitere la INM):
1. test grilă (etapă eliminatorie) din drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal;
P.S. din câte am înteles eu ... materia specifică avocaţilor va face "subiectul" examinării în cadrul interviului. În aceasta etapă a interviului vor fi avute în vedere: Principiile şi regulile fundamentale ale exercitării profesiei de avocat; organizarea profesiei de avocat; incompatibilităţile şi interdicţiile; cazurile de suspendare şi / sau de încetare a calităţii de avocat etc. Prin chestionarea orală se va verifica dacă canditatul cunoaşte / nu cunoaşte legislaţia în materie.
2. test de verificare a raţionamentului logic constând în verificarea capacităţii de analiză şi sinteză, a raţionamentului logic, prin rezolvarea unui test grilă cu 100 de întrebări;
3. un interviu
Informaţia o am de la un profesor universitar din cadrul Facultăţii de Drept Bucureşti, care a fost contactat de către B.B. în vederea unor discuţii "de principiu".
Posibil să fie vorba despre un astfel de proiect cu aplicabilitate începând din anul 2010/ 2011.
Indiferent de modalitatea de organizare şi de desfăşurare a concursului ... pregătirea trebuie să una aprofundată. Excepţii:1. baremul de corectare - "fără subiectivism"_ excepţie aparentă_ (caz în care vor fi urmărite, învăţate, aprofundate acele cursuri, tratate etc. care sunt scrise de către profesorul care a elaborat atât subiectul de examen cât şi baremul de corectare);
2. intervine o probă destul de grea şi, anume testul de verificare a raţionamentului logic (în condiţiile în care învăţământul românesc nu este adaptat la aşa ceva).
Prin aceasta se doreşte, pe de o parte un avocat care să-şi alcătuiască apărarea, respectiv pledoaria de final ... folosind cuvinte cu un grad ridicat de înţelegere, iar pe de altă parte un magistrat inteligent (vezi INM) care să înţeleagă pledoaria celui dintâi. Evident ... glumesc.
Cu siguranţă ei ştiu ce este mai bine ...
Cu respect.
Raporteaza abuz Raspunde Citeaza Editeaza