avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere avocat definitiv 2009
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere avocat definitiv 2009

Salutare tuturor!
Cum stati cu invatatul...ex e undeva prin nov am inteles!
Eu sunt intr-o situatie speciala: am 6 ani vechime ( carte de munca), dar nu sunt inscrisa in colegiul cons jr.Mi-am depus cererea de inscriere acum 1 luna....si deocamdata nici un rasp. Cica ei sunt "ofticati" ca doar acum apelam la ei,cand avem nevoie( la Buc s-au inregistrat 6.000 de cereri de inscriere intr-o luna).Mi-e frica sa nu refuze inscrierea...desi n-au nici un motiv legal, in lege nespecificandu-se un termen fix pana la care te poti inscrie, iar celelalte conditii le indeplinesc.
Mai este cineva in aceiasi situatie???
Cel mai recent răspuns: dr. Dan , utilizator 15:44, 16 Februarie 2010
Nimic nou pe frontul de est:)
Azi a avut sedinta Comisia Juridica din Camera Deputatilor, dar acest PL nu a fost pe ordinea de zi.
Si daca se va vota Parlament unicameral, ce se va intampla cu toate lucrurile pe jumatate facute_:stunned:
In ritmul asta, oricum se termina sesiunea parlamentara fara ca macar sa ajunga pe ordinea de zi a plenului.
Legat de cele discutate anterior, am trimis azi o "minunata" adresa oficiala la UNBR. Ma doboara curiozitatea:) Care va fi raspunsul lor? (apropo de art.19 cu 281 din statut si de cei cu vechime ori cj definitivi admisi acum in septembrie).
Ce parere aveti despre ex de admitere barou 2010-2011, asa cum scriu colegii ns mai jos:
daca nu sustinem ex anul acesta, oare vom sustine si noi acest tip nou de ex??

Subiect: RE: Admitere Barou 2010

Aşa cum am mai scris şi în cadrul unui alt subiect dedicat examenului de primire în Barou, există o propunere venită din partea mai multor barouri "teritoriale", în sensul unui concurs de admitere în Barou în trei etape cu acelaşi coeficient de dificultate ca şi examenul de admitere la INM.
Vor fi 3 etape ale concursului (asemănător concursului de admitere la INM):
1. test grilă (etapă eliminatorie) din drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal;
P.S. din câte am înteles eu ... materia specifică avocaţilor va face "subiectul" examinării în cadrul interviului. În aceasta etapă a interviului vor fi avute în vedere: Principiile şi regulile fundamentale ale exercitării profesiei de avocat; organizarea profesiei de avocat; incompatibilităţile şi interdicţiile; cazurile de suspendare şi / sau de încetare a calităţii de avocat etc. Prin chestionarea orală se va verifica dacă canditatul cunoaşte / nu cunoaşte legislaţia în materie.
2. test de verificare a raţionamentului logic constând în verificarea capacităţii de analiză şi sinteză, a raţionamentului logic, prin rezolvarea unui test grilă cu 100 de întrebări;
3. un interviu
Informaţia o am de la un profesor universitar din cadrul Facultăţii de Drept Bucureşti, care a fost contactat de către B.B. în vederea unor discuţii "de principiu".
Posibil să fie vorba despre un astfel de proiect cu aplicabilitate începând din anul 2010/ 2011.

Indiferent de modalitatea de organizare şi de desfăşurare a concursului ... pregătirea trebuie să una aprofundată. Excepţii:1. baremul de corectare - "fără subiectivism"_ excepţie aparentă_ (caz în care vor fi urmărite, învăţate, aprofundate acele cursuri, tratate etc. care sunt scrise de către profesorul care a elaborat atât subiectul de examen cât şi baremul de corectare);
2. intervine o probă destul de grea şi, anume testul de verificare a raţionamentului logic (în condiţiile în care învăţământul românesc nu este adaptat la aşa ceva).
Prin aceasta se doreşte, pe de o parte un avocat care să-şi alcătuiască apărarea, respectiv pledoaria de final ... folosind cuvinte cu un grad ridicat de înţelegere, iar pe de altă parte un magistrat inteligent (vezi INM) care să înţeleagă pledoaria celui dintâi. Evident ... glumesc.
Cu siguranţă ei ştiu ce este mai bine ...
Cu respect.

Cu putina straduinta in interpretarea legii se poate organiza un examen pentru admiterea celor definitivi in profesie chiar si acum, asa cum deja umbla vorba prin targ.
Referitor la alte vorbe, despre cum va fi la culoare pielea ursului din padure dupa urmatoarea glaciatiune, cred ca nu-si are rostul sa le luam in seama.
Ar trebui alte decizii ale COnsilului UNBR in aceasta privinta, poate chiar confirmarea acestora in cadrul Congresului anual.
sa asteptam ziua de luni! atunci se anunta exact daca si cand se va da examenul nostru!

Alte discuții în legătură

Vechime 10 ani ca si c.j. dorinv dorinv Vreau sa pun o intrebare: Un consilier juridic cu vechime in prezent de 10 ani, fara a avea examen de definitivat in profesie si fara a avea vechime de 5 ani ... (vezi toată discuția)
Examen barou pentru persoane cu vechime juridica de 5 ani ContSters116443 ContSters116443 Buna ziua, Pe site-ul Baroului Bucuresti am citit ca, in perioada 17-21.11.2010, va fi organizat examenul de intrare in profesie (ca definitiv), al celor ce ... (vezi toată discuția)
Dilema nayra nayra Buna ziua tuturor, M-am inscris recent pe acest forum si am citit multe din intrebarile si raspunsurile de pe acest forum.Poate cineva ma lamureste .Sunt ... (vezi toată discuția)