avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere avocat definitiv 2009
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere avocat definitiv 2009

Salutare tuturor!
Cum stati cu invatatul...ex e undeva prin nov am inteles!
Eu sunt intr-o situatie speciala: am 6 ani vechime ( carte de munca), dar nu sunt inscrisa in colegiul cons jr.Mi-am depus cererea de inscriere acum 1 luna....si deocamdata nici un rasp. Cica ei sunt "ofticati" ca doar acum apelam la ei,cand avem nevoie( la Buc s-au inregistrat 6.000 de cereri de inscriere intr-o luna).Mi-e frica sa nu refuze inscrierea...desi n-au nici un motiv legal, in lege nespecificandu-se un termen fix pana la care te poti inscrie, iar celelalte conditii le indeplinesc.
Mai este cineva in aceiasi situatie???
Cel mai recent răspuns: dr. Dan , utilizator 15:44, 16 Februarie 2010
Diana Persa a scris:

La ce barou te-ai inscris? tocmai am aflat ca si la timis au fost acceptati ca avocati definitivi cj cu numai 2 ani vechime dar cu ex de definitivat ca si cj promovat:)
Iti tin pumnii, nu ai motive sa accepti doar statutul de avocat stagiar, avand in vedere ca ti se cuvine cel de avocat definitiv!;)

Vazand cele scrise de catre Diana, am pus aceasta intrebare!
Deci: se poate si ptr. cei care au devenit definitivi in functia de cj, dupa 2 ani...sa sustina examenul de def. in avocatura..sau acest lucru este posibil doar ptr. cei cu 5 ani vechime?
Multumesc.
Baroul Alba era doar mentionat pt. ca acolo gasisem subiectele din sesiunea aprilie pe care le cauta un "antevorbitor" ca sa zic asa. De ce trageti concluzii gresite?
Chiar acum 20 min m-am intors de la barou .................... dar de ce sa ma obosesc cand rameneti la aceeasi parere - in fond e o tara libera si fiecare face ce vrea.

Sa aveti bafta si spor !
Lili.Ang a scris:

Extraordinar! La Timis au fost admisi definitivi din cei care au promovat acum? Sau la examenul de anul trecut? Pentru ca...exista acea diferenta. Anul trecut nu s-a precizat in mod expres ca e vorba de un examen de primire exclusiv pentru avocati stagiari. Sper totusi sa reusesc. Textele de care vorbeam mai sus sunt in favoarea mea. Sper ca si ei sa aiba acelasi punct de vedere:)
M-am inscris la Baroul Vrancea.

Anul trecut era situatia putin altfel intrucat prevederile OUG 159/2008 "Art. IV - (1) Dispoziţiile pct. 6 al art. I intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2009" erau clare.
Examenul fusese sustinul in decembrie 2008, iar deciziile de validare a examenului erau de asemenea anterioare datei de 1 ianuarie 2009 - ocumentele producandu-si efectele sub imperiul vechii legi. Cum legea civila nu retroactiveaza nu prea au avut ce sa faca. In plus, BB la acel moment si-a luat vacanta imediat dupa examen pana pe 05.01.2009 astfel incat nici unul dintre noi nu putea fi vinovat de nedepunerea cererii de inscriere inainte de ianuarie 2009 ;).
Dupa experienta de anul trecut BB a considerat necesara acea mentiune "exclusiv pentru dobandirea calitatii de avocat stagiar", eliminand astfel orice dubiu (probabil ca vor spune ca v-ati dat acordul pentru primirea in profesie ca avocati stagiari prin inscrierea la acest examen "exclusiv").

Oricum, merita incercat!
Mult succes!

Multumesc. N-am reusit inca sa vorbesc cu decanul. Il "pandesc" si maine. Sunt o tipa insistenta:)
As aprecia totusi daca si UNBR-ul m-ar baga putin in seama si mi-ar da un raspuns la mail. Sa plecam de la premisa ca nu l-au primit. O sa-l trimit iar:)
mihnea58 a scris:

Spneti-mi va rog frumos: un consilier juridic care are doi ani vechime si cu examenul de definitivat promovat in aceasta profesie, poate sustine examenul de def. in avocatura? Dar un cj care isi da mai devreme definitivatul in aceasta profesie (parca un an jumatate spune legea..nu mai stiu), poate da examen direct ptr. av. def. ?
Va multumesc.:coffee:

In mesajele de mai sus gasesti citatele din Statutul avocatilor in baza carora acest lucru este posibil. Dupa parerea mea Statutul este perfect opozabil breslei...dar si usor de modificat. Cat timp art 281 din Statut ramane in aceeasi forma insa, exista temei.:D

Alte discuții în legătură

Vechime 10 ani ca si c.j. dorinv dorinv Vreau sa pun o intrebare: Un consilier juridic cu vechime in prezent de 10 ani, fara a avea examen de definitivat in profesie si fara a avea vechime de 5 ani ... (vezi toată discuția)
Examen barou pentru persoane cu vechime juridica de 5 ani ContSters116443 ContSters116443 Buna ziua, Pe site-ul Baroului Bucuresti am citit ca, in perioada 17-21.11.2010, va fi organizat examenul de intrare in profesie (ca definitiv), al celor ce ... (vezi toată discuția)
Dilema nayra nayra Buna ziua tuturor, M-am inscris recent pe acest forum si am citit multe din intrebarile si raspunsurile de pe acest forum.Poate cineva ma lamureste .Sunt ... (vezi toată discuția)