Salutare tuturor!
Cum stati cu invatatul...ex e undeva prin nov am inteles!
Eu sunt intr-o situatie speciala: am 6 ani vechime ( carte de munca), dar nu sunt inscrisa in colegiul cons jr.Mi-am depus cererea de inscriere acum 1 luna....si deocamdata nici un rasp. Cica ei sunt "ofticati" ca doar acum apelam la ei,cand avem nevoie( la Buc s-au inregistrat 6.000 de cereri de inscriere intr-o luna).Mi-e frica sa nu refuze inscrierea...desi n-au nici un motiv legal, in lege nespecificandu-se un termen fix pana la care te poti inscrie, iar celelalte conditii le indeplinesc.
Mai este cineva in aceiasi situatie???
Buna tuturor,
am si eu o intrebare:
in situatia in care am promovat anul acesta examenul de admitere in avocatura si am vechime de 5 ani impliniti ca si consilier juridic definitiv ma pot inscrie (in baza unei cereri) la examenul de definitivat in avocatura din noiembrie?
Ideea este ca acesti 2 ani de stagiatura isi gasesc justificarea in situatia in care rolul lor este dobandirea experientei dar odata ce am promovat examenul de admitere in barou mi se parte logic ca experienta celor 5 ani sa imi fie recunoscuta si ca atare sa ma pot inscrie la examenul de definitivat acum si nu peste inca 2 ani.
trist insa adevarat...
nu vreau sa descurajez pe nimeni insa inarmati-va cu mult curaj, indrazneala, perseverenta, nervi de otel, timp liber ...
pot spune ca de la data intrarii in profesie si pana acum nu am simtit in nici un fel ajutorul organizatiei profesionale care ne reprezinta (aceasta fiind BB).
un exemplu elocvent: dupa ce am reusit sa obtin decizia de primire in profesie ca avocati definitiv (demers care a durat 4 luni si mai bine, dupa aceasta perioada am obtinut deciziile) am fost pusa in situatia de a plati penalitati de intarziere intrucat in cererea depusa in luna ianuarie am solicitat inscrierea ca avocat definitiv incepand cu acesta luna. Intreband care este temeiul juridic in baza caruia sunt nevoita sa platesc aceste penalitati (tinand cont ca in lipsa deciziilor si a setarilor din sistem nu ti se accepta plata) mi s-a raspuns sec: "LEGEA, dsoara avocat". Au fost inutile argumentele conform carora nu eu ma aflam in intarziere, ci BB prin simplul fapt ca nu mi-au eliberat in timp util actele necesare - raspunsul a fost: "culpa este comuna":O "ce vina avem noi ca dvs sunteti atat de multi si noi atat de putini?"#-o
Concluzia acelei zile a fost urarea unui alt functionar de la CAA "Bun venit in iad dsoara avocat, ce pot sa va spun."
Incapatanarea tipic functionareasca si dispretul fata de avocati sunt institutionalizate motiv pentru care pentru orice demers (oricat de simplu si logic ar parea) #-o
Cauta se site+ul baroului Alba la sectiunea cariera. In mod normal ar trebui sa fie si pe site+ul UNBR dar eu nu+l pot accesa de ieri.
Referitor la discutia de mai sus - ma aflu in aceeasi situatie cu voi adica peste 5 ani vechime in profesie , cu precizarea ca m+am angajat in 2002 ca si cons juridic debutant(asa este trecut in cartea de munca ) si dupa un an in febr 2003 am dat un examen , e drept la locul de munca si am trecut la cons juridic plin adica definitiv.
De la barou mi s+a spus ca ma pot inscrie si da examenul, anexand in plus la acte si copie legaliyata a cartii de munca.
Prin urmare - de o sapt m+am apucat de invatat - am inceput cu dr. familiei . Stiu ca este tarziu dar doar de sapt aceasta am concediu. Sper sa iau examenul pt ca imi doresc fff mult acest lucru una la mana si doi la mana as putea intoarce un ajutor care mi+a fost oferit la nevoie.
Referitor la subiecte - initial am crezut ca e super usor cu spete si m+am gandit ca daca citesc materia si jurisprudenta aferenta o sa fie bine . Vayand subiectele de pe site+ul bar alba m+am panicat deoarece trebuie sa dai cam multe explicatii la spetele respective.
Credeti-ma imi este foarte greu sa invat ca la facultate dupa atatia ani.
Dilema
nayra
Buna ziua tuturor,
M-am inscris recent pe acest forum si am citit multe din intrebarile si raspunsurile de pe acest forum.Poate cineva ma lamureste .Sunt ... (vezi toată discuția)