Salutare tuturor!
Cum stati cu invatatul...ex e undeva prin nov am inteles!
Eu sunt intr-o situatie speciala: am 6 ani vechime ( carte de munca), dar nu sunt inscrisa in colegiul cons jr.Mi-am depus cererea de inscriere acum 1 luna....si deocamdata nici un rasp. Cica ei sunt "ofticati" ca doar acum apelam la ei,cand avem nevoie( la Buc s-au inregistrat 6.000 de cereri de inscriere intr-o luna).Mi-e frica sa nu refuze inscrierea...desi n-au nici un motiv legal, in lege nespecificandu-se un termen fix pana la care te poti inscrie, iar celelalte conditii le indeplinesc.
Mai este cineva in aceiasi situatie???
Dar noi nu putem sustine ex in actuala formula a legii, asa cum si stagiarii au reusit, desi in lege nu se prevede decalajul: stag-def??....Daca nu se voteaza PL pana in max 15 oct ( + 60 de zile=15 dec), cu tot cu publicare...sa dam cf. actualei reglementari...care i problema??Nu inteleg dc suntem tzinuti de aceasta modificare?
Nu i normal sa ne tina pana la anul asa.. in stand by...:-/
Poate ar trebui sa trimitem o adresa catre UNBR prin care sa le solicitam sa-si exprime punctul de vedere cu privire la situatia in care ne aflam.cel putin atunci o sa avem un raspuns oficial si nu o sa mai facem speculatii.
@Body, in OUG 159/2008 tocmai modalitatea de acces in profesie a fost schimbata, in sensul ca se precizeaza fara loc de interpretare ca accesul in profesie se face numai pe baza de examen si cu stagiu de 2 ani. Nu mai exista alte posibilitati de intrare in profesie, cum erau inainte - 1) fara examen sau 2) cu examen si fara stagiu de doi ani.
Asa ca in acest moment, daca ati da examen ar trebui sa faceti stagiu de 2 ani, cu maestru:O
Asa e , ai dreptate, dar se prevede si obligatia de a se org anual ex, nu?
Daca noi dam ex la anul...inseamna ca ne-au discriminat...ne-au luat o sansa, nu?
Nu ma incalzeste idea ca nu au baza legala de a org ex..
Consider ca sunt binevenite discutiile purtate pe aceasta tema, pentru a intelege mai bine ce avem de facut. In privinta organizarii examenului pentru primirea in profesie ca avocat definitif, conform dispozitiilor legale, ar trebui sa se sustina anul acesta. Astfel, intr-adevar Legea 51 a fost modificata prin OUG 159/2008 iar la art. 16 se prevede doar ca primirea in profesie se face pe baza unui examen, conform prezentei legi si a statutului profesiei de avocat. Insa prin abrogarea al. 2 si 3 ale art. 16 dar prin mentinerea art. 19 al. 2 si 3 din Lege si mai ales art. 281 din Statut se creeaza o confuzie majora in acest moment. Aceasta confuzie este amplificata si de modul cum a fost denumit examenul din septembrie: examen de primire în profesie (exclusiv pentru dobândirea calităţii de avocat stagiar), ceea ce conduce la ideea ca exista si un examen de primire si pentru dobandirea calitatii de avocat definitiv.
Dilema
nayra
Buna ziua tuturor,
M-am inscris recent pe acest forum si am citit multe din intrebarile si raspunsurile de pe acest forum.Poate cineva ma lamureste .Sunt ... (vezi toată discuția)