Salutare tuturor!
Cum stati cu invatatul...ex e undeva prin nov am inteles!
Eu sunt intr-o situatie speciala: am 6 ani vechime ( carte de munca), dar nu sunt inscrisa in colegiul cons jr.Mi-am depus cererea de inscriere acum 1 luna....si deocamdata nici un rasp. Cica ei sunt "ofticati" ca doar acum apelam la ei,cand avem nevoie( la Buc s-au inregistrat 6.000 de cereri de inscriere intr-o luna).Mi-e frica sa nu refuze inscrierea...desi n-au nici un motiv legal, in lege nespecificandu-se un termen fix pana la care te poti inscrie, iar celelalte conditii le indeplinesc.
Mai este cineva in aceiasi situatie???
Examen anual - deja a fost chiar zilele trecute. Adevarat ca prin anuntul de examen, total in acord cu actualul stadiu al legislatiei, ex era destinat doar candidatilor care doreau sa devina avocati stagiari.
Ar fi interesant punctul de vedere al UNBR, dar presupun ca vor raspunde ca inca nu a trecut anul ...din decembrie 2008 pana acum sunt doar 9 luni:)
Si apoi, si in magistratura se organizeaza examene de admitere separate pentru auditorii de justitie si magistratii definitivi. Si inca cei cu experienta sunt avantajati de faptul ca de obicei au fost cate doua sesiuni de examene de primire pentru ei.
Prin comparatie, admiterea in notariat este unica si pentru stagiari si pentru definitivi, la fel si cea in profesia de executor judecatoresc.
In fine, raportat la subiectul topicului, cred ca realist ar fi sa se numeasca admitere avocati definitivi 2009-2010:stunned:
La cat se intinde Camera deputatilor ( nici saptamana aceasta PL 189/2009 nu este nici macar pe ordinea de zi a Comisiei Juridice), informatia cu organizarea ex in februarie, vehiculata intr-un mesaj anterior este chiar optimista.:D
Buna tuturor,
Dupa promovarea examenului de anul trecut am fost pusa in situatia de a nu mi se recunoaste vechimea in functia juridica detinuta anterior, desi fusesem definitivata in functia de consilier juridic prin examen de definitivat.
Avand in vedere ca pentru respingerea inscrierii ca avocat definitiv nu exista temei legal am mers pana in panzele albe si pana la urma am izbutit sa conving BB de legalitatea unei astfel de cereri.
Printre altele am participat la dezbaterile organizate de grupul parlamentar PNL pe marginea modificarilor aduse legii profesiei, dezbatere la care au participat si reprezntantii profesiei (dl decan al Baroului Bucuresti, presedintele UNBR si alti avocati "cu greutate")
Ideea exprimata de distinsii reprezentanti ai BB si UNBR a fost aceea ca prin modificarile aduse legii profesiei sub aspectele care fac obiectul prezentei discutii se doreste realizarea unei mai bune selectii la examenul de admitere si ca vor fi primiti in profesie ca avocati definitivi cei care (i) indeplinesc conditiile de vechime, (ii) au fost definitivati prin examen in functiile juridice detinute anterior si (iii) au sustinut si promovat examenul de primire in profesia de avocat.
Chiar si asa, sunt de parare ca pana la adoptarea legii prin care se va reglementa clar admiterea in profesie ca avocat definitiv, BB nu va organiza un astfel de examen acesta fiind si motivul pentru care au organizat luna aceasta un exacmen care se adreseaza strict celor care doresc sa devina avocati stagiari (in acest fel evitand discutiile ulterioare asa cum s-a intamplat anul trecut).
Nu strica nici sa va sustineti punctul de vedere cu ocazia unor dezbateri publice organizate cu privire la modificarile legii profesiei.
Pentru cei definitivati prin efectul legii recomand sustinerea examenului de definitivat oricat de aberant ar parea (pentru solutiobnarea cererii mele am fost nevoita sa pun la dispozitia BB: decizia de definitivarein profeisa de cj, o adresa din partea asociatiei CJ care sa ateste, rezultatul obtinul, disciplinele la care am sustinut examenul, tipul probelor etc.).
Una peste alta fruntea sus, in opinia mea sanse exista, trebuie doar sa aveti rabdare.
Da, foarte interesant ceea ce am citit din partea lui "ariam".
Deci concluzia ar fi ca ne aflam in fata unei chestiuni specific bizantino-fanariote, o dezordine continua, o desconsiderare lejera a regulilor......parca in facultatea de drept ni se spunea ca exista un sistem de unificare si de coordonare a intregii legislatii aplicabile pe teritoriul unui stat.
Astfel, un act normativ prevede ca o persoana este definitivata in profesie prin efectul legii si prin examen..dupa care apare un alt act normativ care nu ia in considerare decat acea persoana care a sustinut examen pentru definitivare, desi se cunoaste foarte bine........ca exista doua moduri de se obtine definitivarea...........ce e asta?????
In acest moment legislatia abunda in astfel de situatiiiar in acest mod in curand nu vom mai avea incredere in ce se prevede intr-o lege pt. ca este posibil sa nu valoreze nici cat o ceapa degerata. Cat de penibil va fi sa mergi in calitate de definitiv (numai de vreo 6 ani :)))) si sa sustii examen de.....definitivat!!!!! Dar daca trebuie...cu placere......, daca astea sunt oranduielile de pe la noi.......
Dilema
nayra
Buna ziua tuturor,
M-am inscris recent pe acest forum si am citit multe din intrebarile si raspunsurile de pe acest forum.Poate cineva ma lamureste .Sunt ... (vezi toată discuția)