Salutare tuturor!
Cum stati cu invatatul...ex e undeva prin nov am inteles!
Eu sunt intr-o situatie speciala: am 6 ani vechime ( carte de munca), dar nu sunt inscrisa in colegiul cons jr.Mi-am depus cererea de inscriere acum 1 luna....si deocamdata nici un rasp. Cica ei sunt "ofticati" ca doar acum apelam la ei,cand avem nevoie( la Buc s-au inregistrat 6.000 de cereri de inscriere intr-o luna).Mi-e frica sa nu refuze inscrierea...desi n-au nici un motiv legal, in lege nespecificandu-se un termen fix pana la care te poti inscrie, iar celelalte conditii le indeplinesc.
Mai este cineva in aceiasi situatie???
Multumesc mult "ariam", astfel mi-am facut o imagine completa despre ceea ce se intentioneaza, experienta pe care ai avut-o este edificatoare.
Sunt convins acum, de faptul ca trebuie sa incep sa ma pregatesc pentru mai multe examene decat erau luate in calcul.
Ok. Si daca am participat acum in septembrie la examen, l-am promovat, am definitivatul in profesia de consilier juridic (luat in decembrie 2008), de ce n-as putea beneficia de prevederile art. 19 alin. 3 din Lg. 51? Am intrat in profesie pe baza unui examen (indiferent cum a fost denumit acesta). Am promovat un examen de definitivare ca si consilier juridic. Atunci?
Dupa parerea mea ar trebui sa incepeti printr-o petitie catre Comisia Juridica a Camerei Deputatilor, in care sa le solicitati ca macar sa puna pe ordinea de zi PL, si apoi sa incercati sa participati la dezbaterile respective.
@Lili.Ang, degeaba ai intrat in profesie acum, in sept 2009 - nu poti fi inscrisa decat ca stagiar, deoarece in forma actuala a Legii 51 singura modalitate de acces in profesie este cu stagiu.
Doar in forma legii de aprobare si modificare a OUG 159/2008 aprobata de Senat exista posibilitatea inscrierii ca definitivi pentru cei admisi la examen, si care indeplinesc cumulativ si conditia de vechime minim 5 ani, si cea de definitivat in profesia juridica anterioara prin examen.
Cat timp PL 189/2009 nu este aprobat si de Camera Deputatilor, nu se poate retine ca avand valoare juridica, astfel ca trebuie sa ne supunem legii, asa cum este ea acum ( modificata prin OUG 159/2008).
Art. 19 al. 2 si 3 vorbeste doar de definitivarea in functia juridica exercitata anterior, nu si de vreo conditie legata de vechime. Am 4 ani vechime.
Cunosc modificarile aduse de OUG 159/2008, dar totusi art. 19? Oricum, situatia e cel putin absurda.
Dilema
nayra
Buna ziua tuturor,
M-am inscris recent pe acest forum si am citit multe din intrebarile si raspunsurile de pe acest forum.Poate cineva ma lamureste .Sunt ... (vezi toată discuția)