Eu consider ca decizia de UNBR de interpretare publicata aici
[ link extern ]
a clarificat situatia, ramanand o singura zona neacoperita, cea a consilierilor juridici care la data intrarii in vigoare a legii 514-2003 - 1 ian. 2004 aveau mai putin de 5 ani vechime in profesie si nu au sustinut nici examen de definitivat.
In rest, cei care au mai multa vechime sau cei care au sustinut examen de definitivat in profesia de consilier juridic sau alte profesii juridice, examen ce sa cuprinda o tematica din minim 3 materii din cele 5 cerute la examenele din avocatura, sunt obligatoriu primiti la examen.
Nu vreau sa fac o analiza exhaustiva a altor profesii juridice, dar in ce-i priveste pe consilierii juridici, cu siguranta cei care au sustinut examenul se incadreaza toti in cerintele regulamentului de examen.
Cititi decizia si veti constata ca pentru toti una din cele 3 materii sustinute este considerata a fi organizarea profesiei de avocat-indiferent ca examenul s-a dat la organizarea profesiei de c.j., magistrat etc....exact asta am scris in mesaje anterioare, cand chestiunea era mai proaspata, ca, macar in privinta cj, este evident ca materia organizarea profesiei de cj este compatibila cu cea de organizarea profesiei de avocat, intrucat legislatia este una de trimitere atat la Legea 51 cat si la Statut.
In considerarea acestei decizii interpretative din 22 ianuarie, nu vad de ce si-ar face probleme in privinta participarii la examenul pentru definitivi, persoanele care au sustinut examen de definitivare, chiar si numai din organizarea profesiei plus inca doua materii, cum ar fi civil si procedura civila (asa cum am mai citit ca s-a sustinut examenul de unii c.j.).
Dificila cred ca va fi promovarea examenului, si nu neaparat participarea la el;)
Bafta maxima tuturor!=D>