Salutare tuturor!
Cum stati cu invatatul...ex e undeva prin nov am inteles!
Eu sunt intr-o situatie speciala: am 6 ani vechime ( carte de munca), dar nu sunt inscrisa in colegiul cons jr.Mi-am depus cererea de inscriere acum 1 luna....si deocamdata nici un rasp. Cica ei sunt "ofticati" ca doar acum apelam la ei,cand avem nevoie( la Buc s-au inregistrat 6.000 de cereri de inscriere intr-o luna).Mi-e frica sa nu refuze inscrierea...desi n-au nici un motiv legal, in lege nespecificandu-se un termen fix pana la care te poti inscrie, iar celelalte conditii le indeplinesc.
Mai este cineva in aceiasi situatie???
Pana la judecata e cale lunga in primul rand ar trebui un document emis de baroul x din care sa reiasa refuzul de a primi dosarul unui candidat consilier juridic definitiv.Desi eu cred ca se pot inscrie si cons juridici problema e ca avocatia e cam plina de prostovani carora trebuie sa le scrii negru pe alb ca de fapt consilierii juridici definitivi au dreptul de a se inscrie.De obicei cand lasi la aprecierea altora apar probleme generate in cazul de fata de diverse interese.Se pare ca in breasla avocatilor ca si in alte bresle profesionale inca existe frica asta continua ca nou venitii fura painea celorlalti,se pune accentul pe cantitate si nu pe calitate.Dovada stau salile pline de avocati care nu au nici in clin nici in maneca cu dreptul.Un bun profesionist intotdeauna va avea succes.
Baroul X nu poate da un document prin care sa refuze primirea unui dosar al unui candidat consilier juridic definitiv. Citeste Regulamentul examenului, asa cum am mai spus UNBR este cel care verifica indeplinirea conditiei privind examenul de definitivat de catre fiecare candidat in parte, indiferent in ce barou doreste acesta sa profeseze. In caz de respingere a dosarului de catre UNBR, candidatul in cauza poate formula contestatie.
In niciun caz nu se poate refuza de catre barouri primirea/inregistrarea dosarului, daca acesta contine "dovada definitivarii in profesia juridica anterioara".
Baroul despre care este vorba este baroul Cluj. Am vorbit azi cu ei doar la telefon si mi-au spus ca azi au refuzat un dosar pe motivele pe care le-am expus mai sus.
Maine dimineata voi suna la UNBR si voi merge direct la ei la sediu sa vorbesc exact cu cei de la barou. Tin sa precizez ca eu pentru examenul de definitivat cons jurd (fiind de asemenea definitiva prin efectul legii) am sustinut probele urmatoare: civil, procesual civil, organizare, muncii (materie optionala pentru examenul de definitivat barou).
Va voi scrie maine daca am rezolvat ceva.
Alissa, asa cum am scris organizarea profesiei de consilier juridic are ca tematica inclusiv legislatia profesiei de avocat, intrucat in legea 514 peste tot aproape se fac trimiteri la Legea 51 si la Statutul avocatilor.
Cele 5 materii la care se refera regulamentul sunt civil, penal, proceduri si organizarea profesiei de avocat.
Dilema
nayra
Buna ziua tuturor,
M-am inscris recent pe acest forum si am citit multe din intrebarile si raspunsurile de pe acest forum.Poate cineva ma lamureste .Sunt ... (vezi toată discuția)