avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere avocat definitiv 2009
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere avocat definitiv 2009

Salutare tuturor!
Cum stati cu invatatul...ex e undeva prin nov am inteles!
Eu sunt intr-o situatie speciala: am 6 ani vechime ( carte de munca), dar nu sunt inscrisa in colegiul cons jr.Mi-am depus cererea de inscriere acum 1 luna....si deocamdata nici un rasp. Cica ei sunt "ofticati" ca doar acum apelam la ei,cand avem nevoie( la Buc s-au inregistrat 6.000 de cereri de inscriere intr-o luna).Mi-e frica sa nu refuze inscrierea...desi n-au nici un motiv legal, in lege nespecificandu-se un termen fix pana la care te poti inscrie, iar celelalte conditii le indeplinesc.
Mai este cineva in aceiasi situatie???
Cel mai recent răspuns: dr. Dan , utilizator 15:44, 16 Februarie 2010

mre a scris:

Stau si ma intreb cum poti sustine exemen de definitivat in profesia de consilier juridic in coditiile in care ai nevoie de un consilier juridic indrumator (care poate sa fie numai unul definitiv), daca se considera ca, toti consilierii juridici care sunt defintivi prin efectul legii (statutului) trebuie sa sustina examenul.
De unde consileri juridici indrumatori.

Daca am sta sa verificam cati dintre membri UNBR au dat examen de definitivat in profesia de avocat, am gasi cred eu aceeasi proportie ca si la consilierii juridici: dupa ce ca au intrat in profesie pe baza de cerere, multi nu au dat nici definitivat.
Si atunci nici stagiarii avocatilor care nu si-au dat la randul lor examenul de definitivat nu ar putea sa-si faca stagiul, nu?:)
Din punct de vedere juridic, pur si simplu trebuie sa-ti amintesti principiul tempus regit actum - la momentul admiterii lor in profesie regulile erau altele - la fel si la consilierii juridici.

Oricum, nu e acesta ultimul examen de admitere, in 2010 va mai fi si sesiunea obisnuita de toamna! Pana la care sa speram ca isi va face treaba Camera Deputatilor si va decide cu privire la modificarea Legii 51 prin OUG 159/2008...sau poate se va desfiinta si gata!=D>
Poate doar legislatia europeana sa oblige statul roman sa mai schimbe ceva din aberantele reglementari cu privire la organizarea profesiei de consilier juridic in Romania. Urmaresc cu uimire si consternare cum se incearca prin orice mijloc desfiintarea acestei profesiei.Cred ca pana la urma aici se va ajunge.
Confuza de anuntul citit pe site-ul unbr si dupa un weekend in care am bombanit aceasta institutie, am dat si eu telefon la ei azi dimineata. Adica la UNBR. Cu greata sincer, pentru ca ultima data cand cautam varianta corecta de examen (admitere/definitivat) mi-au spus ca va fi un alt examen pentru ca cele existente sunt "pentru ai nostrii"... #-o Adica ai lor.
Asa ca, mi-am luat inima in dinti, am sunat si am intrebat daca voi fi respinsa la inscriere deoarece sunt consilier juridic definitiv prin efectul legii de organizare a profesiei de consilier juridic, iar nu prin examen scris asa cum imi cer dansii. Raspunsul lor a fost: pai ideea e sa fiti definitivi in profesia dumneavoastra, iar daca e prin efectul legii atunci e ok.
La alte barouri nu am incercat sa intreb, sincer am sperat sa aud de la sursa de origine si dupa ce m-am bucurat azi dimineata, ma surprinde ce vad acum pe forum...
A mai sunat cineva pe undeva? :)
Ati mai aflat ceva de modul de desf a ex ptr av def?
Mare e secretul...
Sectretul e atat de secret incat nici ei nu-l stiu#-o#-o
Cred ca nu s-au hotarat nici ei despre cum o sa fie exact examenul, de aceea nu anunta nimica , nu pt ca nu vor ci pur si simplu habar nu au nici ei.Au pus 3 anunturi pe UNBR si gata... au crezut ca e suficient.
Cu siguranta o sa fie un examen "experiment" ... nu de alta, dar ei ce viseaza noaptea pun in aplicare ziua ... propun sa ne rugam la Doamne Doamne sa le faca sarbatorile frumoase si sa fie multumiti , poate asa vor fi mai ingaduitori cu examenul si subiectele.
Spor la invatat!#-o

Alte discuții în legătură

Vechime 10 ani ca si c.j. dorinv dorinv Vreau sa pun o intrebare: Un consilier juridic cu vechime in prezent de 10 ani, fara a avea examen de definitivat in profesie si fara a avea vechime de 5 ani ... (vezi toată discuția)
Examen barou pentru persoane cu vechime juridica de 5 ani ContSters116443 ContSters116443 Buna ziua, Pe site-ul Baroului Bucuresti am citit ca, in perioada 17-21.11.2010, va fi organizat examenul de intrare in profesie (ca definitiv), al celor ce ... (vezi toată discuția)
Dilema nayra nayra Buna ziua tuturor, M-am inscris recent pe acest forum si am citit multe din intrebarile si raspunsurile de pe acest forum.Poate cineva ma lamureste .Sunt ... (vezi toată discuția)