mre a scris:
Stau si ma intreb cum poti sustine exemen de definitivat in profesia de consilier juridic in coditiile in care ai nevoie de un consilier juridic indrumator (care poate sa fie numai unul definitiv), daca se considera ca, toti consilierii juridici care sunt defintivi prin efectul legii (statutului) trebuie sa sustina examenul.
De unde consileri juridici indrumatori.
Daca am sta sa verificam cati dintre membri UNBR au dat examen de definitivat in profesia de avocat, am gasi cred eu aceeasi proportie ca si la consilierii juridici: dupa ce ca au intrat in profesie pe baza de cerere, multi nu au dat nici definitivat.
Si atunci nici stagiarii avocatilor care nu si-au dat la randul lor examenul de definitivat nu ar putea sa-si faca stagiul, nu?:)
Din punct de vedere juridic, pur si simplu trebuie sa-ti amintesti principiul tempus regit actum - la momentul admiterii lor in profesie regulile erau altele - la fel si la consilierii juridici.
Oricum, nu e acesta ultimul examen de admitere, in 2010 va mai fi si sesiunea obisnuita de toamna! Pana la care sa speram ca isi va face treaba Camera Deputatilor si va decide cu privire la modificarea Legii 51 prin OUG 159/2008...sau poate se va desfiinta si gata!=D>