avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere avocat definitiv 2009
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere avocat definitiv 2009

Salutare tuturor!
Cum stati cu invatatul...ex e undeva prin nov am inteles!
Eu sunt intr-o situatie speciala: am 6 ani vechime ( carte de munca), dar nu sunt inscrisa in colegiul cons jr.Mi-am depus cererea de inscriere acum 1 luna....si deocamdata nici un rasp. Cica ei sunt "ofticati" ca doar acum apelam la ei,cand avem nevoie( la Buc s-au inregistrat 6.000 de cereri de inscriere intr-o luna).Mi-e frica sa nu refuze inscrierea...desi n-au nici un motiv legal, in lege nespecificandu-se un termen fix pana la care te poti inscrie, iar celelalte conditii le indeplinesc.
Mai este cineva in aceiasi situatie???
Cel mai recent răspuns: dr. Dan , utilizator 15:44, 16 Februarie 2010
Da, unbristii sufera de secretomanie....sa inteleg ca, de acum incolo, ex pt stagiari e grila? asa a decis florea? avocatii 1a, 2b?:)))) atunci, care mai e diferenta intre inm si barou? Stie cineva cum o sa fie ex din toamna? Nu de alta, dar dl florea ar tb sa stie ca intr-un fel te pregatesti pt grila si alt fel pt sinteza...sau nu conteaza? Oricum "multumiri" unbr pt ca faceti experimente pe noi, dar nu va ceruse nimeni modificarea modului de examinare, ci o mai mare corectitudine in corectare...oricum, cine tb sa ia ia oricum..chiar e mai usor cu grila..niste litere si niste cifre de transmis... partea interesanta e ca barourile habar nu au...de ex, am sunat la baroul cta sa intreb despre examen :nu stim nimic:" bun asa#-o#-o#-o
Situatia asta imi aminteste de comedia "Secretul armei secrete"=D>
@Cristina Boros, la barourile locale nu are sens sa intrebi referitori la conditiile de definitivare solicitate, pentru ca acest aspect se verifica de catre UNBR, nu de baroul local.
Definitivarea prin efectul legii nu exista in cazul consilierilor juridici, ci este vorba de o definitivare prin efectul Statutului profesiei de consilier juridic, publicat in Monitorul Oficial in iunie 2004. Statut care mai permite si infiintarea de SRL-uri cu obiect de acitivitate juridic, de ex, si care este considerat ilegal de o multime de institutii si entitati - UNBR este printre ele, ca altfel nu ar fi facut avocatii greva acum vreo 2-3 ani - va amintiti? ;)
Cum se definitivau consilierii juridici anterior aparitiei legii 514? Cum se definitivau avocatii inainte de aparitia legii 51? Majoritatea nu au sustinut oricum nici macar examen de admitere, cu atat mai putin de definitivat...
Ultima modificare: Marți, 22 Decembrie 2009
Diana Persa, Avocat
Oare nu exista posbilitatea ca la inscriere sa poti opta in subsidiar ptr stagiari, in cazul in care iti este respins dosarul ptr def?Asa ar fi normal!Sau te poti inscrie si la def si la stag, iar apoi retrage dk iti e aprobat dosarul la def?
Voi din ce cititi spete?Cele de pe site ul ICCJ sunt cam compli...voi cauta ceva sinteze!
Oare ce ne intreaba din CEDO?Despre ce e vorba in speta , solutia data, sau protocolul in baza caruia a fost pronuntata hotararea..Stiti ceva?
adelaaaaaa a scris:

Da, unbristii sufera de secretomanie....sa inteleg ca, de acum incolo, ex pt stagiari e grila? asa a decis florea? avocatii 1a, 2b?:)))) atunci, care mai e diferenta intre inm si barou? Stie cineva cum o sa fie ex din toamna? Nu de alta, dar dl florea ar tb sa stie ca intr-un fel te pregatesti pt grila si alt fel pt sinteza...sau nu conteaza? Oricum "multumiri" unbr pt ca faceti experimente pe noi, dar nu va ceruse nimeni modificarea modului de examinare, ci o mai mare corectitudine in corectare...oricum, cine tb sa ia ia oricum..chiar e mai usor cu grila..niste litere si niste cifre de transmis... partea interesanta e ca barourile habar nu au...de ex, am sunat la baroul cta sa intreb despre examen :nu stim nimic:" bun asa#-o#-o#-o

Uite, conform art.1 al HOTÃRÂRII NR. 710 a CONSILIULUI UNBR, din12 decembrie 2009:

15 – 19 septembrie 2010 Examen de primire în profesie (exclusiv pentru
dobândirea calităţii de avocat stagiar)

Alte discuții în legătură

Vechime 10 ani ca si c.j. dorinv dorinv Vreau sa pun o intrebare: Un consilier juridic cu vechime in prezent de 10 ani, fara a avea examen de definitivat in profesie si fara a avea vechime de 5 ani ... (vezi toată discuția)
Examen barou pentru persoane cu vechime juridica de 5 ani ContSters116443 ContSters116443 Buna ziua, Pe site-ul Baroului Bucuresti am citit ca, in perioada 17-21.11.2010, va fi organizat examenul de intrare in profesie (ca definitiv), al celor ce ... (vezi toată discuția)
Dilema nayra nayra Buna ziua tuturor, M-am inscris recent pe acest forum si am citit multe din intrebarile si raspunsurile de pe acest forum.Poate cineva ma lamureste .Sunt ... (vezi toată discuția)