avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere avocat definitiv 2009
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere avocat definitiv 2009

Salutare tuturor!
Cum stati cu invatatul...ex e undeva prin nov am inteles!
Eu sunt intr-o situatie speciala: am 6 ani vechime ( carte de munca), dar nu sunt inscrisa in colegiul cons jr.Mi-am depus cererea de inscriere acum 1 luna....si deocamdata nici un rasp. Cica ei sunt "ofticati" ca doar acum apelam la ei,cand avem nevoie( la Buc s-au inregistrat 6.000 de cereri de inscriere intr-o luna).Mi-e frica sa nu refuze inscrierea...desi n-au nici un motiv legal, in lege nespecificandu-se un termen fix pana la care te poti inscrie, iar celelalte conditii le indeplinesc.
Mai este cineva in aceiasi situatie???
Cel mai recent răspuns: dr. Dan , utilizator 15:44, 16 Februarie 2010
In ce consta definitivatul la alte Colegii ale Consilierilor Juridici din tara?
Exista undeva in tara examen de definitivat pentru consilieri juridici scris cu 3 materii cu tematica asemanatoare ca la examenul de definitivat in avocatura?
Buna!
Uite informatii despre definitivarea consilierilor juridici poti afla accesand linkul de mai jos:
[ link extern ]

Daca nu merge sa-l accesezi, uite aici informatiile:

Definitivare in profesia de consilier juridic :
Având în vedere numeroasele solicitări ale consilierilor juridici pentru susţinerea examenului de definitivare în profesia de consilier juridic, Colegiul Consilierilor Juridici Bucureşti prin Secretariatul General face următoarea informare:
Examenul de definitivat se susţine în baza art. 12 din Legea 514/2003 privind organizarea şi exercitarea profesiei de consilier juridic conform prevederilor legii privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat şi statutului profesional al acesteia.
În vederea susţinerii examenului de definitivat candidatul care indeplineste conditiile prevazute de Legea 514/2003 si de Satutul profesiei de consilier juridic, va consulta lista cu Tematica si Bibliografia si va depune la Secretariatul Colegiului:
1. Cerere de înscriere la examen ;
2. Cerere pentru aprobarea titlului lucrarii scrise : candidatul va propune 3 titluri ce vor fi mentionate în cerere, din care comisia va alege o tema pe care candidatul o va dezvolta in scris in cuprinsul unui referat de 25-30 de pagini.
3. Referatul pe tema aleasă de comisie.
4. Contractul de îndrumare profesională;
5. Referatul intocmit de consilierul juridic îndrumător;
6. O fotografie (tip buletin)
7. Dovada platii taxei de examinare (300 Ron) ;
8. Dovada platii la zi a cotizatiei;
Examenul de definitivat se sustine la cerere, în funcţie de numarul candidatilor înscrişi, la datele stabilite de Comisia de examinare şi Secretariatul General, date care se comunica prin Secretariat fiecarui candidat cu 15 zile inainte.
Examenul consta intr-o proba scrisa - test grilă (16 – 20 întrebări) şi o probă orală - discuţii cu comisia de examinare cu privire la : referatul depus de consilier si intrebari din testul grila.
Pentru orice informatii suplimentare ne puteţi contacta la sediul Secretariatului General la numerele de telefon – 021.335.82.10 ; 11 021.335.00.26
Coordonatori:
Dl. Sătmărean Dimitrie – Preşedintele Comisiei de Avizare 0741.211.115
Dl. Florescu Lucian – Secretar General 0744.424.444
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2009
ContSters67773, utilizator
Multumesc de informatiile promte. Eu am dat definitivatul la Neamt acum 3 ani si aici s-a dat pe baza sustinerii unei lucrari, cu referat indrumator, lucrari din timpul stagiului , nu cu examen scris la drept penal, civil, procesual civil sau procesual penal.
Tu la ce dai examen la avocatura la stagiari sau la defintivi?
De pe ce carti inveti(cumva de pe sintezele de la Editura Nomina Lex) ?
"Definitivarea în funcţia juridică exercitată anterior trebuie să fie realizată cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii:
a). examenul de definitivare în altă profesie juridică să fi cuprins şi probe scrise;
b). examenul de definitivare în altă profesie juridică să fi fost desfăşurat în baza unei programe compatibile cu cea a examenului de definitivat în profesia de avocat;
(3) În sensul prezentului Regulament, este compatibilă cu programa de examen pentru admiterea în profesia de avocat o programă de examen ce cuprinde cel puţin 3 materii din materiile prevăzute la art. 4."
La stagiari, eu am terminat abea in vara facultatea, sunt micutza pe langa voi.
Cartile recomandate, de cei care au promovat examenul,sunt acestea:
PS: Fiecare isi alege autorul a carui lucrare care se pliaza cel mai bine pe stilul sau de invatare.

Drept civil:
1. Partea Generala:
Boroi Gabriel - Drept civil.Partea generala. Persoanele.
Beleiu Gheorghe - Drept civil roman.Introducere in dreptul civil roman.
Subiectele dreptului civil roman.

2. Drepturi reale:
Barsan Corneliu - Drept civil. Drepturi reale principale

3. Obligatii:
Statescu C. , Barsan C. - Drept civil. Teoria generala a obligatiilor

4. Contracte. Succesiuni :
Francis Deak - Tratat de drept civil. Contracte speciale , vol.I - III
Francis Deak - Tratat de drept succesoral

Drept procesual civil :
1. Gabriel Boroi , Ciobanu Viorel - Drept procesual civil. curs selectiv. Teste Grila
2. Ioan Les - Tratat de drept procesual civil
3.Mihaela Tabarca
4. Florea Magureanu

Drept penal:
Parte generala:
1.Mitrache
2.Bulai Costica ,Bulai B. - Manual de drept penal. Parte generala.

Parte speciala:
1.Mitrache,Bulai,Filipas- Institutii de drept penal
2.Tudorel Toader
3. Bulai,Filipas- Institutii de drept penal-curs selectiv 2008-2009
4. Filipas Avram- Drept penal roman. Parte Speciala.

Procedura penala:
Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Parte generala
Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Parte speciala

Bineinteles, la toate aceste carti se adauga si sintezele de la NominaLex care, dupa spusele unora, sunt suficiente pentru promovare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2009
ContSters67773, utilizator

Alte discuții în legătură

Vechime 10 ani ca si c.j. dorinv dorinv Vreau sa pun o intrebare: Un consilier juridic cu vechime in prezent de 10 ani, fara a avea examen de definitivat in profesie si fara a avea vechime de 5 ani ... (vezi toată discuția)
Examen barou pentru persoane cu vechime juridica de 5 ani ContSters116443 ContSters116443 Buna ziua, Pe site-ul Baroului Bucuresti am citit ca, in perioada 17-21.11.2010, va fi organizat examenul de intrare in profesie (ca definitiv), al celor ce ... (vezi toată discuția)
Dilema nayra nayra Buna ziua tuturor, M-am inscris recent pe acest forum si am citit multe din intrebarile si raspunsurile de pe acest forum.Poate cineva ma lamureste .Sunt ... (vezi toată discuția)