avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere avocat definitiv 2009
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere avocat definitiv 2009

Salutare tuturor!
Cum stati cu invatatul...ex e undeva prin nov am inteles!
Eu sunt intr-o situatie speciala: am 6 ani vechime ( carte de munca), dar nu sunt inscrisa in colegiul cons jr.Mi-am depus cererea de inscriere acum 1 luna....si deocamdata nici un rasp. Cica ei sunt "ofticati" ca doar acum apelam la ei,cand avem nevoie( la Buc s-au inregistrat 6.000 de cereri de inscriere intr-o luna).Mi-e frica sa nu refuze inscrierea...desi n-au nici un motiv legal, in lege nespecificandu-se un termen fix pana la care te poti inscrie, iar celelalte conditii le indeplinesc.
Mai este cineva in aceiasi situatie???
Cel mai recent răspuns: dr. Dan , utilizator 15:44, 16 Februarie 2010
Si eu sunt in aceiasi situatie si in ianuarie voi sustine examen de def, desi sunt def prin efectul legii...asta e..aberant la maxim!
Oricum, pentru consilierii juridici conditiile impuse de UNBR sunt aberante pentru a accede la titlu de avocat defintiv. E o dezamagire anuntul lor, mai bine ar spune clar ca nu doresc sa ajunga consilierii juridici avocati definitivi si-ar termina cu balciul asta.
Este oficiala treaba, au aparut anunturile si pe site-ul UNBR:
[ link extern ] /

Pentru cei care nu au acces la site, anuntul arata asa:
ANUNŢ - EXAMENUL PENTRU DOBÂNDIREA TITLULUI PROFESIONAL DE AVOCAT DEFINITIV

Examenul va fi susţinut de către avocaţii care îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 17 alin. (1) din Lege, se va desfăşura conform Regulamentului de examen aprobat prin Decizia nr. 268/22 septembrie 2007 a Consiliului U.N.B.R. şi modificat prin Decizia nr. 447 din 21 februarie 2009 a Consiliului U.N.B.R.
Înscrierea la examen se va face prin cererea formulată conform art. 5 din Hotărârea nr. 295/15 decembrie 2007 a Consiliului U.N.B.R. care se va depune la baroul din care face parte avocatul stagiar.
Examinarea candidaţilor pentru dobândirea titlului profesional de avocat definitiv se va efectua de către Comisia naţională de examen numită de Consiliul U.N.B.R., iar desfăşurarea examenului se va face în faţa subcomisiilor de examen.
Tematica de examen şi bibliografia la disciplinele "Drept civil", Drept procesual civil", Drept penal", "Drept procesual penal" şi "Organiarea şi exercitarea profesiei de avocat", pot fi descărcate AICI ! Pentru celelalte discipline de examen, tematica şi bibliografia este cea prevăzută în Hotărârea nr. 295/15 decembrie 2007 a Consiliului U.N.B.R.
Taxa de înscriere la examen este de 700 lei (exclusiv TVA) şi se poate achita prin orice instrument de plată, cu menţiunea „Taxă examen definitivat, sesiunea 17-21 februarie 2010” inclusiv în numerar, la Baroul la care se face înscrierea.

ANUNŢ - EXAMENUL DE PRIMIRE ÎN PROFESIE A PERSOANELOR CARE AU ABSOLVIT EXAMENUL DE DEFINITIVAT ÎN ALTE PROFESII JURIDICE

Uniunea Naţională a Barourilor din România anunţă organizarea examenului de primire în profesie a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice în perioada 24 – 28 februarie 2010.
Centrul de evaluare al examenului (locul desfăşurării) este la Facultatea de Drept „Simion Bărnuţiu” a Universităţii „Lucian Blaga” din municipiul Sibiu, Calea Dumbrăvii, Nr.34, jud. Sibiu, cod 550324, Tel: +40-(269) 23.39.24, Fax: +40-(269) 23.32.95, E-mail: drept@ulbsibiu.ro, Web: [ link extern ]
Înscrierile se fac la baroul la care candidatul intenţionează să îşi desfăşoare activitatea după primirea în profesie începând cu data de 23 decembrie 2009.

Candidaţii vor depune dosarul de înscriere la baroul în circumscripţia căruia solicită să îşi exercite profesia.
Regulamentul de examen, tematica şi bibliografia pot fi descărcate AICI !
Taxa de înscriere la examen este de 700 lei (exclusiv TVA) şi se poate achita prin orice instrument de plată, cu menţiunea „Taxă examen primire în profesie ca avocat definitiv, sesiunea 24-28 februarie 2010” inclusiv în numerar, la Baroul la care se face înscrierea.

R E G U L A M E N T – CADRU privind organizarea examenului de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice

SECŢIUNEA a 3-a Desfăşurarea examenului

Art. 14. - (1) Examinarea candidaţilor constă în susţinerea de probe scrise.
(2) Subiectele vor urmări verificarea cunoştinţelor teoretice şi practice ale candidaţilor privind organizarea, exercitarea şi deontologia profesiei de avocat precum şi deprinderile şi aptitudinile acestora privind aplicarea în practică, în forme şi modalităţi specifice exercitării profesiei de avocat, a cunoştinţelor teoretice, a doctrinei şi a jurisprudenţei din materiile de examen.

Art. 15. (1) Se interzice candidaţilor să deţină asupra lor pe timpul desfăşurării probelor de examen orice surse de informare şi mijloace de comunicare, de orice fel, cu excepţia celor specific autorizate de comisia de examen, sub sancţiunea eliminării din examen pentru fraudă, conform dispoziţiilor art. 17 alin. (7) de mai jos.
(2) Timpul necesar pentru rezolvarea subiectelor la probele scrise este cel stabilit de comisia de elaborare a subiectelor pentru fiecare probă şi nu poate depăşi 4 ore, socotite din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor către toţi candidaţii.
(3) La probele scrise lucrările se evaluează în sistemul de notare de la 1 (unu) la 10 (zece).

Art.16. - (1) Accesul candidaţilor în sălile de examen pentru susţinerea probelor este permis numai pe baza unui act de identitate, până la ora stabilită de comisia de examen cel mai târziu până la momentul deschiderii plicului în care se află tezele de examen.
In care colegiu esti inscrisa? Eu m-am interesat in Bihor si mi s-a spus ca fiind definitiva prin efectul legii, nu am cum sa dau examen

Alte discuții în legătură

Vechime 10 ani ca si c.j. dorinv dorinv Vreau sa pun o intrebare: Un consilier juridic cu vechime in prezent de 10 ani, fara a avea examen de definitivat in profesie si fara a avea vechime de 5 ani ... (vezi toată discuția)
Examen barou pentru persoane cu vechime juridica de 5 ani ContSters116443 ContSters116443 Buna ziua, Pe site-ul Baroului Bucuresti am citit ca, in perioada 17-21.11.2010, va fi organizat examenul de intrare in profesie (ca definitiv), al celor ce ... (vezi toată discuția)
Dilema nayra nayra Buna ziua tuturor, M-am inscris recent pe acest forum si am citit multe din intrebarile si raspunsurile de pe acest forum.Poate cineva ma lamureste .Sunt ... (vezi toată discuția)