avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere avocat definitiv 2009
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere avocat definitiv 2009

Salutare tuturor!
Cum stati cu invatatul...ex e undeva prin nov am inteles!
Eu sunt intr-o situatie speciala: am 6 ani vechime ( carte de munca), dar nu sunt inscrisa in colegiul cons jr.Mi-am depus cererea de inscriere acum 1 luna....si deocamdata nici un rasp. Cica ei sunt "ofticati" ca doar acum apelam la ei,cand avem nevoie( la Buc s-au inregistrat 6.000 de cereri de inscriere intr-o luna).Mi-e frica sa nu refuze inscrierea...desi n-au nici un motiv legal, in lege nespecificandu-se un termen fix pana la care te poti inscrie, iar celelalte conditii le indeplinesc.
Mai este cineva in aceiasi situatie???
Cel mai recent răspuns: dr. Dan , utilizator 15:44, 16 Februarie 2010
Buna,
Si-a depus cineva dosarul pentru inscriere la examen? Motivul pentru care intreb acest lucru este faptul ca am sunat azi la Barou ca sa cer amanunte despre actele de inscriere si am avut surpriza sa mi se spuna ca nu ma pot inscrie pe motivul ca nu am sustinut examen la penal sau procedura penala atunci cand am dat examenul de definitivare ca si consilier juridic. (cele 3 materii obligatorii din regulament)
Este posibil asa ceva? Voi din ce materii ati sustinut examenul de definitivare cons juridici?
Haaa???? Pot sa intreb la ce barou ti s-a spus asta? (nu cred ca a dat cineva examen de definitivat ca si consilier juridic din penal ori procedura penala. Eu nu.)
Sigur este posibil asa ceva daca ne luam dupa hotararea UNBR data in privinta asta.Am fost sigur ca sa se va intampla asa de la inceput. Am si scris in acest pe forum dupa aparitia acestor conditii nedrepte si nelegale. Eu insumi am dat definitivat la cons. jur. acum 3 ani si ceva , dar nu indeplinesc conditiile cerute de ei , retroactiv, pt. definitivarea consilierilor juridici.De fapt, eu cred ca nu le indeplineste niciun cons. jur. din tara si asta s-a dorit de la inceput. Anuntul UNBR a fost o capcana pt cons jur, nu se putea in anunt sa scrie clar ca nu sunt primiti cons. jur. definitivi cu examen sau prin efectul legii.
Solutia:atacarea in instanta de catre UNCCJR a hotararii UNBR ce-a stabilit astfel de conditii incalcand principiul neretroactivitatii legii civile. Daca colegii de profesie au alte pareri....
Regulament cadru examen admitere in profesie ca avocat definitiv-alte profesii juridice
Art.2 alin 2 În sensul prezentului Regulament, este compatibilă cu programa de
examen pentru admiterea în profesia de avocat o programă de examen ce
cuprinde cel putin 3 materii din materiile prevăzute la art. 4.
La definitivarea in functia de consilier juridic dupa cum se poate observa in bibliografia afisata pe site-ul colegiului bucuresti se da
1.drept civil
2.procedura civila
3.statutul consilierului juridic.

Primele doua se regasesc si in tematica pentru avocatie iar ultimul este echivalentul codului deontologic al profesiei de avocat.
Banditii aia de la barouri ar trebui sa primeasca si consilierii juridici definitivi.
La Colegiul din Timis se da si din drept penal examenul de definitivat.
De asemenea, legislatia privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic face peste tot trimiteri si paralele la Legea 51/1995, astfel ca in tematica si bibliografia pentru definitivare - care se poate consulta si pe site, este inclusa Legea 51/95 si Statutul profesiei de avocat!
Alyssa francesca, nu dispera pentru ca nu baroul x sau Y verifica indeplinirea conditiei definitivatului in profesia juridica anterioara, ci UNBR, centralizat!
Este clar ca examenul este compatibil ca tematica asa ca nu ai de ce sa-ti faci griji!

Alte discuții în legătură

Vechime 10 ani ca si c.j. dorinv dorinv Vreau sa pun o intrebare: Un consilier juridic cu vechime in prezent de 10 ani, fara a avea examen de definitivat in profesie si fara a avea vechime de 5 ani ... (vezi toată discuția)
Examen barou pentru persoane cu vechime juridica de 5 ani ContSters116443 ContSters116443 Buna ziua, Pe site-ul Baroului Bucuresti am citit ca, in perioada 17-21.11.2010, va fi organizat examenul de intrare in profesie (ca definitiv), al celor ce ... (vezi toată discuția)
Dilema nayra nayra Buna ziua tuturor, M-am inscris recent pe acest forum si am citit multe din intrebarile si raspunsurile de pe acest forum.Poate cineva ma lamureste .Sunt ... (vezi toată discuția)