avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... In ce conditii stabileste asociatia cuantum onorariu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

In ce conditii stabileste asociatia cuantum onorariu avocat

Asociatia de proprietari este chemata in judecata intr-un proces initiat de un proprietar.Este atributia .AG sa hotarasca daca se va recurge la asistenta juridica avocat pentru reprezentare si in acest caz CE va stabili onorariul acestuia si va incheia contractul ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:16, 18 Septembrie 2016
Nu necesita nici o decizie.
Fiecare asociatie de proprieatri isi alege cate un presedinte si daca-l alege inseamna ca membrii asociatiei au incredere in el.
Presedintele are toata libertatea sa angajeze sau nu avocat, in functie de complexitatea dosarului, de aptitudinile si practica personala.
Puteti alege ca presedinte un foarte bun gospodar dar care nu se pricepe deloc cum sa procedeze in cazul unei chemari in judecata. Poate fi un foarte bun economist care se pricepe la evidenta contabila, un tehnician care sa se priceapa la tot ce tine de partea tehnica din asociatie, un pedagog, profesor, sociolog care stie sa discute cu oamenii, un cadru medical, un om cu practica in comert... oameni de buna calitate si apreciati de vecini, dar care nu au fost niciodata in instanta, care nu stiu cum se formuleaza si cum se depune un inscris in instanta. Poti sa fii savant in fizica atomica si sa nu stii cum sa deschizio gura in fata judecatorului cand te intreaba daca ai ceva de spus cu privire la exceptia invocata de partea adversa. Unii poate banalizeaza actiunile in justitie in ce priveste asociatiile de proprietari, dar va asigur ca in cele mai multe cazuri trebuie sa se apeleze la sfatul unui jurist, al unui avocat. Ganditi-va numai la faptul ca partea adversa o sa-si angajeze avocat. Pai avocatul angajat de partea adversa este un specialist, un profesionist ce va incerca prin toate mijloacele sa castige procesul. Credeti ca va avea mari sanse in instanta, un presedinte, intr-o lupta directa cu un profesionist in drept, un avocat, in fata judecatorului!?
Eu ma indoiesc ca poate avea vreo sansa presedintele care nu are experienta si ceva practica in instante indiferentr ca are doctoratul in matematica, IT sau ginecologie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentarea in instanta C_Isaincu C_Isaincu Buna seara... Conform legii 230/2007 care reglementeaza functionarea asociatiilor de proprietari presedintele asociatiei de proprietari reprezinta ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta de asociatie aid235 aid235 Intrebare? Poate presedintele unei asociatii sa inainteze instantei actiune impotriva unui proprietar fara o decizie a comitetului executiv? (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari care nu respecta legea. ciobanescu31 ciobanescu31 Buna ziua. Un locatar din condominiul din care fac parte, a dat asociatia in judecata pentru niste nereguli, constatate de el. In prima instanta, persoana ... (vezi toată discuția)