avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauza penala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauza penala

Institutiile publice pot negocia clauzele penale?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 04:06, 27 August 2009
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

J H a scris:

Am senzatia ca discutiile sunt oarescum paralele...
Este evident ca libertatea contractuala exista, insa ea este totusi ingradita in sensul ca orice contract trebuie aprobat (sau cum i-o zice) de o autoritate superioara, consiliu, etc.
Si este evident ca partile pot modifica contractul, insa eu am inteles aici, ca autoritatea publica accepta o plata mai mica fara ca acel contract sa fie modificat. Or aici nu stiu in ce masura cineva are dreptul sa dispuna de banii publici dupa bunul plac. Cel putin la nivelul functionarului obisnuit...
La nivel de ministru poate fi altfel...

Nici la nivel de ministru nu merge altfel.
Nimeni nu este mai presus de lege.
Reglementarile legale sunt diferite fata de dreptul comun.
Fiind vorba de bani publici nu merge sa dispui de ei asa cum vrei ( ca sa nu mai spun de introdusul lor in buzunar)
Orice reducere de bani poate naste dubii.
De aceea se ajunge la cercetari penale.

Da`cum...
Inchisorile-s pline cu ministrii si functionari publici din nivelele superioare care au facut cam ce au vrut cu banii publici!!!
Si cine vreti sa ii aresteze.
La ce salarii au procurorii de la DNA si la protectiea pe care o pot obtine este greu de realizat asa ceva.
Daca s-ar mari substantial salariile acestora poate ca ar aparea schimbari.

Dar, sa nu uitam totusi un lucru...
Exista prezumtia de nevinovatie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din ce bani se plateste salariul bonus la nastere? Lacramioara_Mete Lacramioara_Mete Buna ziua! Am aflat luna trecuta de salariul bonus la nastere,si am depus o cerere la serviciu ,in care am specificat legea conform careia merit banii,si ca ... (vezi toată discuția)
Dreptul la liberă exprimare vs. statutul de angajat. este legal un cod de conduită care reglementează inclusiv activitățile din afara instituției? Catalin P Catalin P Dupa anul nou, angajatorul (unul maare, de stat) mi-a trimis pe mail un \"Cod de conduita pentru angajati si colaboratori\". Sunt informat ca acest cod de ... (vezi toată discuția)
Stie cineva numarul avocatilor din romania? gloriprest gloriprest As dori sa cunosc citi avocati avea Romania in anul 2000 si citi are acum.Dar in 1990?Cum va reusi guvernul sa indestuleze atitia avocati,caci ei nu pleaca din ... (vezi toată discuția)