avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bunuri comune in procente 80 / 20 % (sau mai ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bunuri comune in procente 80 / 20 % (sau mai putin) in urma divortului

Buna ziua,

Am urmarit cateva discutii referitoare la partajul bunurilor comune.
Cum as putea sa termin o poveste nefericita cu sotia mea (fara venituri-sotia mea a refuzat de fiecare data sa se angajeze pe motiv ca nicio meserie nu este potrivita pentru o "doamna" ca ea) incat munca mea sa nu fie impartita jumatate - jumatate deoarece ea nu a avut nicio contributie pentru apartamentul cumparat si casa de la tara ce am contruit-o numai din resurse proprii - serviciu si venituri suplimentare rezultate din servicii independente pe baza de contract, deci pot dovedi toate veniturile, am toate facturile pentru toate bunurile cumparate.
Va rog un sfat (am stat de vorba cu 2 avocati ce ma pun mai mult in incurcatura decat sa am o solutie clara).
Din pacate, nu avem copii impreuna, ea are un baiat din prima casatorie.
Cel mai recent răspuns: Dam_Marin , utilizator 17:34, 21 Septembrie 2016
situatia e simpla oarecum.. daca nu va intelegeti, apeland la mediere, sau stabilind o intalinire impreuna cu avocatii fiecaruia, ramane sa va luptati in instanta, mai rau decat sa ajungeti sa impartiti pe jumatte , nu exista.
trebuie sa stiti ce vreti de la partajul asta, oricum - adica aveti de impartit x bunuri- valoarea astora e asta, cereti sa se constate ca ati avut o contribuitie de .. cat ziceti dvs ca ati avut si drept urmare sa vi se atribuie x bunuri si ei astea , sau dvs toate si sa ii platiti sulta de..sau dvs cu casele, ea cu masina aia pe care a luat-o si x lei.. cum vreti.
E si propuneti probele care sa va ahute sa dovediti ce sustineti- acte, diovada veniturilor, martori .. ce aveti.
Cati ani de casatorie aveti ?
Conteaza sa dovediti ca nu a vrut sa munceasca in afara gospodariei, nu ca asa v-ati inteles, ca ea sa nu munceasca si sa aiba grija de casa si de tatal dvs..
Conteaza de asemenea sa dovediti ca nu a vrut sa aiba grija de casa de la tara si a trebuit sa platiti pe cineva.
.oricum strategia o stabiliti cu avocatul dvs.

Ultima modificare: Luni, 19 Septembrie 2016
gi-jane2, moderator
Banii din cont fac parte din masa partajabilă. Chiar dacă nu știe câți bani aveți în cont o să afle deoarece va solicita instanței să facă o adresă la bancă. Asta dacă nu cumva nu i-ați spus că există și alte conturi bancare în afară de cele de care are cunoștință.
Multumesc, sa va raspund punctual :
- apartament (proprietate tata): cumparat de mine, cash, inaintea casatoriei,exista extras de cont ce reprezinta 3 sume retrase aproape consecutiv ce reprezinta valoarea insumata (totul in numele meu - actele casei pe numele nostru). Toate utilitatile platite de mine exclusiv, la administrator.
- casa Nucsoara : construita cu o firma - exista extras de cont, contract de executie lucrari ( valoare calculata pe baza devize si facturi - 157.000 euro). Toate utilitatile platite de mine exclusiv, prin virament bancar (debitare directa). Platesc un administrator, contract de mana, ce are grija de casa pentru ca ea nu se duce acolo decat sporadic sau dupa bunul plac.
- contractele mele de munca (semnate in strainatate) prin care pot dovedi ca in ultimii 8 ani am avut venituri de peste 550.000 euro net,
- act proprietate masina (cumparata pe numele ei, eu i-am dat banii pentru ca nu eram in tara la momentul inmatricularii)
- voi cere toate extrasele de cont - sunt in procesare - la cele 2 banci unde am banii care vor face dovada a veniturilor (incarari-cheltuieli).
- exista o firma la care ea isi desfasoara activitatea (in fapt sta acasa - apartament - mai mult dar carte de munca are sa "mearga pensia" ?!)
- am avut 8 ani casnicie (unul concubinaj).
Practic totul a fost cumparat exclusiv din banii mei (asa e cand iubesti prea mult un om si fiind un salariu f. bun nu m-am uitat la "ce-si-cum")
- nu avem copii impreuna
- munca in gospodarie : curatenie asa cum orice om trebuie sa isi faca in propria locuinta (nici eu nu ma dau in laturi) si mancare cand vin acasa (tot necesarul casnic : detergenti, etc. si etc. cumparate de mine ca...am bani si ea...din ce...)
- I-am oferit in fiecare luna sume intre 1000 - 2000 euro sa aibe de cheltuiala (sic!) pe al doilea card oferit de banca (pot dovedi prin extrase de cont ca banii au fost cheltuiti in Romania, contul fiind in lei)
- martori : nenumarati si pot spune ...ca ii permit sa ii aleaga ea....
Va multumesc din nou!
Stimate domn,
Nu i-am spus niciodata unde si cati bani am deoarece...nu prea a interesat-o atata vreme cat o suma substantiala o "pun pe masa". Spun cu tarie ca , in conformitate cu calculele mele (niciodata nu am tinut cont) ca am cheltuit "pentru nevoile noastre, personale" , sume su 5 zerouri, in euro, de-a lungul timpului, in timpul casniciei.
Nu cred ca va deschide un proces (ea) pentru ca nu isi permite acum costuri atat de mari.
Avocata ei, cum am spus incearca, inca amiabil, sa scoata cat mai mult peste procentul oferit de mine, adica intre 20-30%. In instanta, daca se va ajunge voi cere la fel datorita contributiei covarsitoare pe care am avut-o, adica aprox. 550.000 euro la cateva mii lei (cheltuiti de ea in folos propriu).
Tocmai aici sunt incurcat de avocatii contactati cu fraze de genul: " Hai sa incercam!", "Poate vom reusi..", etc. pentru ca este un proces lung si costisitor.
Doresc sa intru cat mai curand in posesie, mai ales a casei (platesc sulta deoarece ea nu o vrea) pentru a nu se denatura in timp.
Imi doresc doar sa imi stiu sansele de castig pentru un raport 80-20 sau 70-30 cel mult.
Va multumesc!
Nu are nimeni de unde sa va stie sansele si niciun avocat serios nu va aprecia. Nici nu va ajuta, sa va zica cat aveti sanse de 70-80-100 si sa pierdeti. Ce trebuie sa faca avocatul e sa incerce si sa faca tot posibilul sa obtina.

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune in timpul casatoriei catalin_2016 catalin_2016 Buna dimineata, Va rog, mai ales datorita faptului ca temporar nu locuiesc in Romania si nu pot consulta un avocat cu urmatoarea problame, sa imi un sfat : In ... (vezi toată discuția)
Despre partaj mihnea98 mihnea98 Buna ziua! Am si eu o intrebare: fratele meu este in proces de divort cu sotia lui. Au avut o casnicie de 15 ani, au 2 copii minori si o casa care a fost ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pentru munca in gospodarie spirit spirit Intr-un partaj dupa divort, pot cere despagubiri pentru munca depusa in gospodarie? Daca da, in baza carei legi? :((:blush2: (vezi toată discuția)