avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bunuri comune in procente 80 / 20 % (sau mai ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bunuri comune in procente 80 / 20 % (sau mai putin) in urma divortului

Buna ziua,

Am urmarit cateva discutii referitoare la partajul bunurilor comune.
Cum as putea sa termin o poveste nefericita cu sotia mea (fara venituri-sotia mea a refuzat de fiecare data sa se angajeze pe motiv ca nicio meserie nu este potrivita pentru o "doamna" ca ea) incat munca mea sa nu fie impartita jumatate - jumatate deoarece ea nu a avut nicio contributie pentru apartamentul cumparat si casa de la tara ce am contruit-o numai din resurse proprii - serviciu si venituri suplimentare rezultate din servicii independente pe baza de contract, deci pot dovedi toate veniturile, am toate facturile pentru toate bunurile cumparate.
Va rog un sfat (am stat de vorba cu 2 avocati ce ma pun mai mult in incurcatura decat sa am o solutie clara).
Din pacate, nu avem copii impreuna, ea are un baiat din prima casatorie.
Cel mai recent răspuns: Dam_Marin , utilizator 17:34, 21 Septembrie 2016
Corect! Dar cum am mai spus, am urmarit cateva discuti pe acest forum, am vazut (pe alte site-uri) spetze , rezolutii, etc. care erau in favoarea unora ce aparent erau in situatia mea si ca orice om ingrijorat ca munca lui se duce de rapa pentru ca consortul are "dor de duca" si incerc si eu sa gasesc o solutie rezonabila. Tocmai pentru ca am primit numai sfaturi descurajatoare (sau evazive) de la avocatii contactati "fizic", iata-ma aici!
De aceea aveam/am doar nevoie de o linie de ghidare : "Fa asa!" sau " Ca sa obtii ce vrei trebuie sa demonstrezi ca: 1, 2, 3 .."
Va multumesc in avans!
E, eu am văzut o speta, e adevărat nu de la noi, im care femeia casnica fiind, a câștigat mai mult decât soțul care a produs banii pe considerentul ca femeia avea o cariera care ii aducea bani frumoși și a renunțat la ea ca sa aibă grija de sot, casa, copii și ca ea după atâția ani și-a pierdut abilitățile, nu va putea nici în viitor sa câștige cat câștiga cândva, ataca ei i-a dat 80%.
Deci contează cum puneți problema în instanta și ce probe aveți.
Eu v-am zis cam cum trebuie procedat.
Trebuie sa țineți cont și ca veniturile din munca și cele asimilate sunt pe perioada căsătoriei, bunuri comune. Prezumţia e ca fiecare a contribuit egal la dobândirea bunurilor, iar contribuție se considera și munca în gospodărie. Mai departe, trebuie sa dovediți prin orice mijloc de proba ca a avut o contribuție minima, considerați dvs de 20%. Nu a venit cu bani în căsătorie, nu a muncit pt ca nu a dorit, din venitul dvs comun pe care dvs îl obtineati, și-a întreținut și copilul din prima căsătorie, ca a trebuit sa plătiți și pe cineva pt a se îngriji de cealaltă gospodărie, ca dvs ati fost plecat mare parte din vreme asa ca nu a gătit pt dvs și de astea.
Dvs știți concret cam cum a fost, mergeți cu actele la un avocat mai cu tragere de inima și stabiliti o strategie. Tine și de avocat cum administrează probele pe care le aveți.
Multumesc mult, este un pas inainte, macar am o idee de cum as pune problema,
Nu merita sa te risti , am incercat sa aflu si eu idei de protejat banii castigati doar de mine si depusi la banca in timpul casatoriei si singura concluzie sigura la care am ajuns a fost sa-i scot si sa-i tin la saltea sau la rude apropiate ( parinti , frate , sora ) pana se incheie divortul si partajul . Contul bancar lichidat , de preferat inainte de divort , ca tot e in nume propriu si pe urma sa vedem cum reuseste sa obtina ceva din ce nu mai este ... cu casa e alta treaba. Nimeni nu-ti poate oferi garantii ca o sa iei 80% , poti lua 50% foarte usor cu toate dovezile pe care le ai daca sotia are un avocat bun si simpatie din partea judecatorului ...
gi-jane2 a scris:

Nu are nimeni de unde sa va stie sansele si niciun avocat serios nu va aprecia. Nici nu va ajuta, sa va zica cat aveti sanse de 70-80-100 si sa pierdeti. Ce trebuie sa faca avocatul e sa incerce si sa faca tot posibilul sa obtina.


Sunt situatii unde avocatii apreciaza cu mare exactitate, chirurgicala chiar as zice...si sa obtina chiar...
In mod normal, in cazurile clare asa este...

Insa, in speta...situatia e mult prea confuza...

Este mare probabilitatea sa se ajunga la 50%...cel putin la o prima vedere...

Sunt prea multe variabile incontrolabile.
Avocatii pot controla un proces daca sunt cel mult doua variabile...

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune in timpul casatoriei catalin_2016 catalin_2016 Buna dimineata, Va rog, mai ales datorita faptului ca temporar nu locuiesc in Romania si nu pot consulta un avocat cu urmatoarea problame, sa imi un sfat : In ... (vezi toată discuția)
Despre partaj mihnea98 mihnea98 Buna ziua! Am si eu o intrebare: fratele meu este in proces de divort cu sotia lui. Au avut o casnicie de 15 ani, au 2 copii minori si o casa care a fost ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pentru munca in gospodarie spirit spirit Intr-un partaj dupa divort, pot cere despagubiri pentru munca depusa in gospodarie? Daca da, in baza carei legi? :((:blush2: (vezi toată discuția)