avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Functia de presedinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Functia de presedinte

Buna ziua. Suntem o asociatie de locatari fara a putea avea personalitate juridica. Aceasta situatie se datoreaza faptului ca imobilul nostru are statutul de locuinte sociale,propietar find P.M.B.- A.F.i. Majoritatea locatarilor din acest imobil locuiesc cu forme legale, adica au contracte de inchiriere cu PMB-AFI. Exista totus un locatar care ocupa ilegal un apartament cu 3 camere inca de la darea in folosinta a acestui imobil, din anul 2000. Povestea acestuia este lunga si nu ar avea rost sa o relatez aici. Nu cunoastem procedura prin care acest locatar a intrat in posesia functiei de PRESEDINTE inca din anul 2009 intrucat nu sa tinut nici un fel de sedinta de bloc in care acesta sa fie ales. Locatarii acestui imobil sunt total dezinteresati de acest fapt. Intrebarea mea este: poate ocupa functia de presedinte al asociatiei de locatari o persoana care nu detine acte legale pe apartamentul pe care il ocupa abuziv? nu are contract de inchiriere intre el si PMB-AFI, apartamentul figurand in evidentele PMB-AFI pe numele altei persoane care nu are nici un grad de rudenie cu acesta. Va rugam sa ma lamuriti, care este baza legala si ce demersuri putem face pentru ca acest locatar sa nu mai detina aceasta functie....Suntem un numar de vreo 12 locatari care ii contestam aceasta functie dar toate demersurile noastre au ramas fara vrun rezultat....sau facut sesizari la PMB-AFI, la Primaria sector 5, la sectia 18 politie....nu sa primit nici un raspuns....asteptam de la dv.un raspuns concret cu demersurile pe care le putem face in conformitate cu legile in viguare...
Cel mai recent răspuns: Nazly , utilizator 21:46, 23 Aprilie 2019
D-nul Adam Grecu , dumneavoastra stiti cel mai bine ce aveti de facut , eu ce pot sa fac este sa va rog sa cititi Art 205 si Art 207 din NCC ,aceste articole de lege face referire la activitatea pe care o faceti dumneavoastra in acea "asociatie "
Multumesc!
M-am uitat si peste cele doua articole din NCC... Nu cred ca se refera la discutia noastra.

In fine, vom incerca sa mergem pe drumul si carari batatorite, ca este mai bine. V-am mai spus, pe noi ne deranjeaza faptul ca judecatorul delegat are pretentii care se zice ca „excede legea”.
Mai este cineva care in localitatile dvs. sunt asemenea pretentii la infiintarea unei as. de proprietari?
cele doua art fac referire ,la calitatea dumneavoastra de a incheia contracte ptr ca daca dumneavoastra nu aveti un statut juridic si contractele sunt de fapt nule , aceste contracte incheiate de dumneavoastra nu sunt contestate ( si nu doresc sa le conteste cineva)
@timpuriu,
O tineti tot asa si nu va inteleg scopul.
Acum a aflat si dl. Grecu de la dumneavoastra ca nu are calitatea de a incheia contracte, iar daca are contracte acestea sunt nule, contestate...
Ati vrea acum sa se autodenunte ori sa se dea arestat pentru ca administreaza o asociatie de locatari ce functioneaza exact ca o asociatie de proprietari!?
Macar de ar fi multe asociatii de proprietari ce se administreaza corect asa cum o face asociatia de locatari a d-lui Grecu. Eu sunt convins ca o sa reuseasca sa adune actele de proprietate a peste jumatate din proprietari pe fiecare scara si judecatorul o sa accepte infiintarea asociatiei de proprietari. Apoi mai stiu ca este posibila o schimbare a judecatorului delegat ca mai avanseaza magistratii, mai ies la pensie, se mai rotesc in functii... De cel putin 8 ani este acelasi judecator (singurul) care este delegat pentru infiintarea asociatiilor de proprietari.
D-nul Adrian va felicit ptr solidaritate , eu nu am nici un scop , am dorit, potrivit legilor din Romania sa demonstrez ca asociatiile de locatari functioneaza ilegal , asimilarea de legea 230/2007 este abuziva , stiti dumneavoastra de ce se cere la infiintare un procent de 50+1 din totalitatea propietarilor ? ptr ca dreptul la asociere este liber , la asociatiile de locatari care nu s-au reorganizat se poate intelege ca asta este vointa propietarilor si in acest caz relatiile cu furnizori de servicii se face potrivit legi 114/1996 Art 34 ( se pot incheia contracte cu propietari reprezentati prin mandat de toti propietari ) cazul d-nului Grecu poate fi unul mai special dar sunt alte multe asociatii de locatari care nu s-au reorganizat din scopuri mai putin "ortodoxe " D-nul Adrian cunoasteti ca departamentul din primarie nu are raporturi cu aceste asociatii , din aceste motive nu se pot face controle finaciar contabil ,cunoaste ca impotriva acestor asociatii nu se pot face actiuni in instanta ptr ca nu au calitate procesuala ,cunoasteti ca munca la negru , evaziunea fiscala ,delapidare etc sunt le ele acasa in aceste asa asociatii , D-nul Adrian cand fac aceste afirmatii ma bazez pe inscrisuri din partea : Primariei,ANAF,ITM,Judecatorie , in general noua romanilor ne place sa "driblam " legile ,dar ce-l putin atunci cand suntem prinsi ,onest ar fi sa recunoaste acest lucru

Alte discuții în legătură

Reprezentant legal timpuriu timpuriu presedintele unei asociatie de locatari ( fara personalitate juridica ) ,poate fi consideret , reprezentant legal ? reprezentant conventional ? sau nu are nici ... (vezi toată discuția)
Functionarea asociatiei de proprietari timpuriu timpuriu locuiesc intr-un condomiu (bloc ) format din 40 de apartamemte (propietari deveniti in baza decretul lege nr 61/1990) datorita stari de copropietate fortata si ... (vezi toată discuția)
Presedinte al asociatiei de proprietari mirel1980 mirel1980 Buna ziua, As vrea sa aflu si eu un raspuns la urmatoarea situatie aparuta in cadrul Asociatiei noastre de Proprietari: De cativa ani, exista aleasa o ... (vezi toată discuția)