avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Taxa de timbru partaj bunuri comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Taxa de timbru partaj bunuri comune

Taxa de timbru este acceasi in cazul partajarii bunurilor comune ale sotilor, indiferent ca partajul se face in cadrul procesului de divort sau ulterior? Aceasta taxa se suporta in cote egale de catre soti/fostii soti si care este cuantumul?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 22:13, 17 Iunie 2011
Vorbim despre art.23 pct.2 indice 1

Art. 23
............
(21)În cazul în care părţile se împacă înainte de prima zi de înfăţişare, suma achitată cu titlu de taxă judiciară de timbru se restituie în întregime, iar în cazul împăcării ulterior primei zile de înfăţişare, se restituie până la jumătate din suma achitată, proporţional cu actele procesuale neîndeplinite.

(la data 12-dec-2008 Art. 23, alin. (2) completat de Art. I, punctul 8. din Ordonanta urgenta 212/2008 )
(21)În cazul în care, până la prima zi de înfăţişare, părţile încheie tranzacţie sau renunţă la judecată, suma achitată cu titlu de taxă judiciară de timbru se restituie în întregime, iar în cazul în care tranzacţia ori renunţarea la judecată intervin ulterior primei zile de înfăţişare, se restituie până la jumătate din suma achitată, ţinând seama de actele procesuale deja îndeplinite.
(la data 16-iul-2009 Art. 23, alin. (2^1) modificat de Art. 1, punctul 9. din Legea 276/2009 )
multumesc frumos
dar daca eu ca raclamant intr-un partaj de comun acord nu achit acea taxa de 3%, ca sa nu mai aiba statul ce sa-mi restituie, ce se intampla? mi se apare absurd si inutil sa mi se ia niste bani pe care oricum ii obtin foarte greu, ca ulterior sa mi se restituie ...e un efort de timp si BANI si din partea partii reclamante si din partea statului ...nu stiu cine a gandit legea dar a gandit-o prost ...nemaipunand la socoteala ca paratul cedeaza fara NICI O PRETENTIE partea ei reclamantului [intr-ucat nu a contribuit cu nimic la cumpararea acelui imobil] multumesc ! astept o parere ...
Ultima modificare: Vineri, 17 Iunie 2011
ContSters100655, utilizator
Topicul acesta este din 2009.

Atentie!

Ceea ce s-a scris aici in 2009 nu mai e valabil astazi.
Nu mai scoateti subiectele de la "naftalina".
Nu se mai restituie taxa de timbru!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In legatura cu divortul si partajul monica38 monica38 Cererea pentru partaj o depun cand este infatisarea pentru divort? De incheiat tranzactie nu cred ca poate fi vorba, abia am reusit sa intru in posesia ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune claudia violeta claudia violeta Avand in vedere noua lege a taxelor de timbru, financiar este mai convenabil sa se dezbata succesiunea la notar sau in instanta ? Este adevarat ca daca se ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters79003 ContSters79003 Buna ziua am si eu cateva nelamuriri, poate ma puteti ajuta... daca masa partajabila e de 100000 de euro, eu trebuie sa platesc 3000 de euro ca taxa de ... (vezi toată discuția)